Medicii amenință că ies în stradă. Reacția ministrului Sănătății: „Continuăm acțiunile și demersurile cu privire la reforma sistemului sanitar”

Redactor:
Mădălina Chițu
Medicii amenință că ies în stradă. Reacția ministrului Sănătății: „Continuăm acțiunile și demersurile cu privire la reforma sistemului sanitar”
Medicii amenință cu proteste de proporții în perioada următoare dacă doleanțele lor nu sunt ascultate și respectate de către autorități

Medicii amenință cu proteste de proporții în perioada următoare dacă doleanțele lor nu sunt ascultate și respectate de către autorități. Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, vorbește, însă, de continuarea reformei în sistemul sanitar, precizând că este deschis la negocieri.

„Ministerul Sănătății își continuă acțiunile și demersurile cu privire la reforma sistemului sanitar. După cum știți, se află în dezbatere publică un set de proiecte de lege, precum și principiile și elementele componente ale pachetului de bază de servicii medicale. Până în prezent, pe marginea acestora, am organizat deja patru dezbateri publice regionale, la Alexandria, Craiova, Constanța și Sighișoara, la care au participat sute de profesioniști și oameni interesați, iar în perioada următoare organizăm dezbateri similare la Iași, Oradea și Timișoara”, a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății.

Medicii amenință inclusiv cu demisii în bloc dacă doleanțele lor nu vor fi luate în seamă de autorități. 40.000 de doctori ar urma să iasă în stradă în semn de protest, afirmă reprezentanții lor.

În aceste condiții, șeful de la sănătate a mai spus că, până la finele lunii septembrie, instituția pe care o conduce va avea „noi runde de discuții cu toți partenerii ministerului – Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciștilor, societățile și patronatele medicilor de familie, asociații ale medicilor de ambulatoriu, asociațiile de pacienți, sindicatele, reprezentanții producătorilor de medicamente”.

„În momentul de față, analizăm toate propunerile primite pentru a perfecționa proiectele de acte normative și, evident, avem în vedere finalizarea lor printr-un acord larg, cuprinzător și satisfăcător pentru partenerii noștri. Între timp, am văzut că a apărut un punct de vedere exprimat de Coaliția profesioniștilor din sistemul sanitar, în legătură cu care doresc să fac câteva precizări. Încă de la începutul mandatului am pornit de la premisa că reforma sănătății nu se poate face decât printr-o amplă și permanentă consultare. Din acest punct de vedere, din partea ministerului Sănătății a existat și există toată deschiderea și implicarea pentru colaborare. Asigurarea unui nivel de venituri decent pentru medici și personalul medical, găsirea unor soluții privind finanțarea sistemului, precum și pentru cheltuirea eficientă a banilor publici sunt preocupări pe care ministerul Sănătății le împărtășește”, a mai spus Nicolăescu.

Pentru a preveni ieșirea în stradă a medicilor, ministerul Sănătății îi invită în continuare la discuții și dezbateri pe reprezentanții cadrelor medicale pentru găsirea celor mai bune soluții. „Solicit ca orice manifestare a lumii medicale să nu-i afecteze pe cetățeni. Fac un apel la responsabilitate și echilibru, astfel încât pacienții să nu aibă de suferit în urma eventualelor proteste, iar acestea să nu distorsioneze eforturile de reformare a sistemului medical românesc”, a punctat șeful de la sănătate.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide