Medicii rezidenți ar putea fi angajați temporar, fără concurs! Anunțul lui Arafat

Medicii rezidenți ar putea fi angajați temporar, fără concurs! Anunțul lui Arafat
Medicii rezidenți ar putea fi angajați temporar, fără concurs! Anunțul lui Arafat / Raed Arafat FOTO: Facebook
Publicat: 26/10/2020, 09:14

Șeful DSU, Raed Arafat, a dezbătut problema grea a lipsei personalului medical în spitale, în plină pandemie și a spus că Guvernul va emite o ordonanță de urgență prin care medicii rezidenți vor fi angajați temporar, iar apoi vor putea fi transferați pe posturile vacante fără concurs.

„Un alt aspect este resursa umană şi poate că aţi auzit că la nivelul Guvernului s-a citit într-o primă lectură ordonanţa de urgenţă care prevederea crearea unui corp de medici, ţinta sunt medicii care au terminat specialitatea şi nu au loc de muncă, aici vorbim de ATI, urgenţă, infecţioase, epidemiologie, radiologie, pneumologie.

Urmează ca aceşti medici să îi angajăm temporar, pe câteva luni în cadrul spitalului MAI, vor fi sub coordonarea directă a direcţiei de sănătate publică şi vom reuşi poate să îi trimitem unde avem lipsă de medici, urmând ca la finalul perioadei respective ei să aleagă unde vor meargă şi să fie transferaţi pe posturile vacante pe care le aleg fără să mai primească să dea concurs”, a mai declarat Raed Arafat la Antena 3.

Rezidenții vor trece mai întâi pe la „Gerota”

Guvernul a avut joia trecută în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va fi suplimentat personalul medical din spitale cu 200 de medici care au terminat rezidenţiatul, informează stirileprotv.ro.

Medicii vor fi angajaţi mai întâi la Spitalul de Urgență MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” şi apoi distribuiţi către alte unităţi sanitare, a anunțat Raed Arafat la şedinţa Executivului.

Arafat a mai spus atunci că sunt discuţii pentru a creşte capacitatea de ventilaţie la unităţile de primiri urgenţe din spitale, din cauza numărului tot mai mare de pacienți Covid.

Arafat: Până la primăvara, vara anului viitor nu vom sta liniștiți cu pandemia! / Ce spune despre vaccinul anti-COVID

Raed Arafat a declarat că până la primăvara, vara anului viitor nu vom putea răsufla ușurați în privința pandemiei.

„Eu nu mă aştept la o vaccinare în masă înainte de februarie-martie dacă vaccinul începe să fie vândut şi distribuit la început de an. Este o problemă de logistică la nivel internaţional (…) România va primi partea sa din fiecare tranşă distribuită la nivel european. Până la primavara – vara anului viitor nu vom sta liniştiţi. Va trebui să învăţăm să trăim cu virusul şi să respectăm toate regulile pe care unii ne îndeamnă să nu le respectăm. Totul depinde de noi”, a spus secretarul de stat Raed Arafat la Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult