Medicul Beatrice Mahler, despre o tânără de 21 de ani infectată cu COVID: „A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac”

Medicul Beatrice Mahler, despre o tânără de 21 de ani infectată cu COVID: „A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac”
Medicul Beatrice Mahler
Publicat: 25/10/2021, 20:06
Actualizat: 25/10/2021, 20:08

Într-un interviu acordat luni seara la Digi24, medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a afirmat că formele de COVID din valul patru al pandemiei sunt mai grave decât cele din valurile anterioare, iar pacienții se recuperează mai greu. Aceasta a dat exemplul unei tinere care a suferit un infarct la doar două zile după ce a ajuns în spital. Mahler a mai afirmat că sarcina de a alege ce pacient are mai multă nevoie de terapie intensivă pune o presiune foarte mare pe personalul medical, din cauza lipsei de locuri în secții.

Beatrice Mahler subliniază că este foarte important ca oamenii să meargă la medic, indiferent de vârstă, atunci când starea generală se deteriorează și a dat exemplul unei tinere nevaccinate, care la două zile după ce a fost internată a suferit un infarct.

„Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 de ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a declarat dr. Mahler luni, la Digi24.

„Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală. Pentru că, deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie…. sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai arătat medicul.

„Evoluția este mult mai rapidă spre deteriorare”

Beatrice Mahler a mai afirmat că pacienții COVID din acest val pandemic ajung mult mai frecvent la forme grave ale bolii, chiar cu tratament în spital.

„Evoluția este mult mai rapidă spre deteriorare, formele sunt mult mai severe și chiar în spital, cu tratament administrat, din păcate, ei ajung să se deterioreze extrem de rapid și să prezinte complicații”, a spus dr. Mahler.

Pe de altă parte, recuperarea durează mai mult, astfel că se ajunge la situații în care unii pacienți sunt mutați în secții non-COVID, pentru a face loc altora care au nevoie de tratament de urgență.

„Pentru a putea descongestiona secția COVID, am mutat o parte din pacienți în secția de pneumologie – avem acolo jumătate de secție plină cu aceste forme de long COVID – și, din păcate, sunt acum șase pacienți COVID mutați din terapie intensivă în secție non-COVID tocmai pentru că au depășit această perioadă de 14 zile, ceea ce ne pune într-o situație nouă, o provocare la care nu m-aș fi gândit: consumul de oxigen. Consum de oxigen care este mare, care ne obligă să găsim soluții”, a mai declarat Beatrice Mahler.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...