Medicul din Brașov arestat pentru viol și sex cu minori, eliberat sub control judiciar

Medicul din Brașov arestat pentru viol și sex cu minori, eliberat sub control judiciar
Publicat: 29/04/2012, 20:31
Actualizat: 14/05/2012, 16:05

Medicul cadriolog Horațiu Rus de la Spitalul Județean Brașov, arestat preventiv pentru sex cu minori și pentru viol, a fost eliberat sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Brașov a admis solicitarea acestuia de a fi cercetat în libertate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Brașov, Marius Cosma, instanța a admis, sâmbătă, cererea medicului Horațiu Rus de a fi cercrtat în stare de libertate, dispunându-se eliberarea provizorie sub control judiciar.

„El trebuie să respecte anumte reguli impuse prin eliberarea provizorie, printre care să fie la dispoziția organelor de cercetare penală și să nu ia legătura cu anumite persoane”, a declarat Cosma, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Inițial, în 13 aprilie, Curtea de Apel Brașov a respins recursul formulat de medic și de alți cinci inculpați în acest caz, la decizia Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov de arestare prevenitvă. Ulterios, Rus a făcut o cerere de eliberare sub control judiciar, care a fost admisă de instanță.

Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a decis, în 10 aprilie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a medicului Horațiu Rus (43 ani), pentru violarea unor minori și act sexual cu un minor. De asemenea, a fost arestat preventiv timișoreanul Florentin Ovidiu Borșan, zis Tores (32 ani), care a recrutat și cazat 14 tineri, între care și minori, iar prin amenințare, violență sau alte forme de constrângere fizică sau morală i-a obligat la practicarea prostituției, obținând în acest mod sume substanțiale de bani. Totodată, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru Ferenc Dodo, zis Feriboata (41 ani),
sub acuzația de constituire de grup infracțional, trafic de minori, trafic de persoane și act sexual cu un minor, Valentin Lazarovici, zis Nicola (40 ani), pentru constituire de grup infracțional, trafic de minori, trafic de persoane și act sexual cu un minor, Traian Dumitru Cojocaru, zis „Dana de Kronstadt” (37 ani), pentru act sexual cu un minor, și Ene Iona Daniel (40 ani), pentru trafic de minori și trafic de persoane.

Pentru alți doi suspecți în acest caz, cetățeanul italian Finesso Michelle (44 ani) și Iancu Ioan, zis Rudi (50 ani), instanța a respins propunerile
de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, medicul Horațiu Rus era cunoscut drept client al rețelei de proxeneți condusă de patronul unui club din Brașov, Dodo Ferenc. În incinta clubului clienții întrețineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

Horațiu Rus este medic cardiolog și lucrează la Spitalul Județean Brașov, dar și la un cabinet privat, el fiind cercetat fiindcă ar fi profitat de funcție pentru a întreține relaxii sexuale cu doi băieți aflați sub tratament.

Unul dintre cei doi minori care au fost pacienții medicului și care a fost abuzat sexual de acesta în schimbul tratamentului le-a mărturisit anchetatorilor că a încercat să se sinucidă din cauza traumei psihice la care era supus. Adolescentul, în vârstă de 17 ani, a fost obligat să întrețină relații sexuale în cabinetul privat al doctorului Rus, în luna februarie, în schimbul tratamentului medical gratuit. Minorul le-a povestit anchetatorilor că a fost traumatizat psihic de doctor, iar după faptă a încercat să se sinucidă. Tânărul provine dintr-o familie fără posibilități materiale, care nu și-ar fi permis să plătească tratamentul medical.

Medicul Horațiu Rus este acuzat că a abuzat sexual un alt adolescent în vârstă de 17 ani, în perioada septembrie – octombrie 2011, tot în cabinetul
său privat de pe strada Traian din Brașov.

Cunoscut în grupurile de homosexuali sub numele Stela, doctorul era un client fidel al Clubului V de pe strada Bazaltului, unde erau traficați minori pentru raporturi homosexuale. Tinerii racolați, care refuzau să se prostitueze, erau drogați, punându-li-se droguri în băutură, apoi erau obligați să întrețină raporturi sexuale cu clienții barului.

Tinerii erau traficați pentru sume de circa 200 de euro pentru un raport sexual, sumă din care ei primeau 50 de euro și diverse bunuri, potrivit unor surse judiciare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata