Membrii unei rețele specializate în furturi de și din bancomate au fost arestați – VIDEO

Membrii unei rețele specializate în furturi de și din bancomate au fost arestați - VIDEO
Liderul grupării infracționale specializate în furturi de și din bancomate, precum și alți patru complici ai acestuia, au fost arestați, iar alți patru membri ai rețelei au fost dați în urmărire generală, a declarat, vineri, chestorul principal Marian Tutilescu, șeful Poliției Capitalei.
Publicat: 15/02/2012, 11:53
Actualizat: 18/07/2012, 17:53

Liderul grupării infracționale specializate în furturi de și din bancomate, precum și alți patru complici ai acestuia, au fost arestați, iar alți patru membri ai rețelei au fost dați în urmărire generală, a declarat, vineri, chestorul principal Marian Tutilescu, șeful Poliției Capitalei.

În legătură cu acest caz, în cadrul unei conferințe de presă, chestorul principal Marian Tutilescu a precizat că liderul grupării, Gheorghe Cozma, numit și Mafiotul, este un recidivist care a mai fost acuzat de furt calificat.

Șeful Poliției Capitalei a adăugat că, pe baza autorizațiilor emise de Judecătoria Sectorului 6, la cererea polițiștilor, au fost făcute nouă percheziții domiciliare, în același timp, 15 persoane fiind duse la sediul Poliției pentru cercetări. În urma perchezițiilor efectuate în cartierul Giulești din Capitală au fost reținuți cinci membri ai rețelei, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, pentru aceștia fiind înaintate propunerile de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, alte patru persoane fiind propuse pentru arestare preventivă în lipsă, pentru aceștia din urmă fiind în pregătire documentele pentru a fi dați în urmărire generală, deoarece se sustrag arestării, a menționat Marian Tutilescu. La perchezițiile efectuate la domiciliile suspecților au fost găsite arme deținute ilegal, bani și substanțe paralizante, a mai spus acesta.

Membrii rețelei vor fi acuzați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie, deoarece printre faptele lor se regăsește și o tâlhărie asupra unei persoane din București, aceștia riscând o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, a spus comisarul șef Mihai Pitulescu, șeful Serviciului de Investigații Criminale.

Comisarul șef Pitulescu Mihai a precizat că rețeaua era formată din aproximativ cincisprezece membri, care acționau alternativ, astfel încât în cazul în care o parte erau prinși, ceilalți să poată acționa în continuare, până în prezent stabilindu-se că aceștia sunt vinovați pentru furtul bancomatului de la o bancă din cartierul Crângași, la sfârșitul anului trecut, spargerea unui oficiu Loto din cartierul 13 Septembrie, un Oficiu Poștal și a unei societăți care comercializa telefoane mobile, situată pe Calea Călărași, precum și de mai multe furturi de și din bancomate, din județele limitrofe Capitalei.

În noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2007, cinci bărbați care au furat un bancomat de pe holul unei bănci din sectorul 6 al Capitalei și în care se aflau 80.000 de lei. Membrii bandei au acoperit camerele de supraveghere video, au deschis ușa băncii, și, în mai puțin de cinci minute, au luat bancomatul aflat în holul băncii și au fugit. Bancomatul a fost găsit gol, în Lacul Morii, în apropiera locului unde a avut loc jaful.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie