Memorandumul ROMAERO – Sikorsky, o afacere de milioane sau campanie electorală? Guvernul Orban vrea „sub umbrela Lockheed Martin”

Memorandumul ROMAERO - Sikorsky, o afacere de milioane sau campanie electorală? Guvernul Orban vrea „sub umbrela Lockheed Martin”
Memorandumul ROMAERO - Sikorsky, o afacere de milioane sau campanie electorală? Guvernul Orban vrea „sub umbrela Lockheed Martin” / Sursa FOTO: https://romaero.com
Publicat: 03/09/2020, 18:51

Memorandumul de Înţelegere între ROMAERO şi Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, s-a semnat joi, 3 septembrie, după câțiva ani de tatonări și amânări succesive. Afacerea, una de milioane, presupune înfiinţarea în România a unui Centru Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk pentru Europa Centrală.

Pe de altă parte, multe voci vorbesc despre o simplă campanie de PR înaintea alegerilor din 2020. Cert e că, prezent la semnarea înțelegerii, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat că doreşte plasarea industriei aeronautice românești sub umbrela Lockheed Martin.

Potrivit ministrului, înțelegerea cu americanii creează condiţiile pentru a pune în aplicare două parteneriate strategice pe care România le are cu SUA şi cu Polonia.

„Mă bucur să văd semnat acest memorandum de înţelegere care creează condiţiile pentru a pune în aplicare două parteneriate strategice pe care România le are cu Statele Unite ale Americii şi cu Polonia. Această potenţială cooperare regională prevăzută de Memorandumul de Înţelegere va oferi României putere economică, gândire pe termen lung. Îmi doresc ca sub umbrela Lockheed Martin să creăm un pol de dezvoltare în cadrul industriei aeronautice româneşti”, a declarat Virgil Popescu, cu ocazia semnării unui Memorandumului.

ROMAERO, sub control american, după doi ani de tatonări

Ministrul Economiei a subliniat că acest Memorandum reprezintă continuarea unui document similar semnat în urmă cu doi ani: „Vorbind despre maturitate, ceea ce vreau să subliniez este că Memorandumul de astăzi reprezintă continuarea unui document similar semnat acum doi ani, ceea ce arată că putem fi înţelepţi şi coerenţi din punct de vedere economic în jurul ideilor valoroase. Acesta este un mesaj de continuitate pe care ar trebui să-l primească mediul de afaceri şi, sperăm, un semn de maturitate pe care ar trebui să-l demonstrăm şi pe care ar trebui să îl urmăm în viitor”.

Conform acordului, România ar urma să găzduiască primul centru regional de echipare şi mentenanţă Black Hawk.

Black Hawk, cel mai răspândit elicopter multi-rol şi multi-misiune din lume, ar urma să fie echipat de ROMAERO atât pentru misiuni militare, cât şi pentru operaţiuni de căutare şi salvare, servicii medicale de urgenţă, comandă şi control sau transport oficial. Elicopterele Black Hawk vor fi livrate pentru finalizare de către ROMAERO din fabrica PZL Mielec, Polonia, cea mai mare capabilitate de producţie a Lockheed Martin din afara SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Alex Ashraf se revoltă după acuzele aduse de Oana Zăvoranu! A rupt tăcerea: 'Eu am...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Mirii cărora le-au murit la nuntă 25 de membri ai familiei povestesc ce s-a întâmplat....
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
"Prea tânără, talentată. Cea mai mare tristeţe care există". DJ Lalla, condusă pe ultimul drum:...
La câți KM se schimbă uleiul la diesel, față de motoarele pe benzină?
"Suntem morți pe interior" Primele declarații ale mirilor de la ''nunta groazei'' din Irak. Revan...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
1 octombrie 331 î.Hr. - Alexandru cel Mare îi învinge pe perşi în bătălia de...
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
Relațiile INCENDIARE din viața actriței care a jucat-o pe Prințesa Leia! Ce făcea cu...
BANCNOTELE SE SCHIMBĂ radical! Anunțul venit de la Banca Centrală
Stimulente financiare uriașe pentru cei care se mută în aceste orașe din Europa
Primul interviu acordat de mirii de la ”nunta groazei” din Irak, la care peste 110...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse