Mesaj pentru Diaspora, din Reșița: „Ne e dor de voi” / Răspunsul la instalația luminoasă din Londra „Mi-e dor de tine” – FOTO

Mesaj pentru Diaspora, din Reșița: „Ne e dor de voi / Răspunsul la instalația luminoasă din Londra „Mi-e dor de tine - FOTO
Publicat: 30/11/2019, 16:28

„Orașul care își vrea oamenii care au plecat înapoi” este textul care însoțește fotografia cu mesajul „Ne e dor de voi”, publicat pe o pagină de Facebook a comunității din Reșița. Mesajul a apărut pe funicularul care traversează centrul orașului.

„M-am inspirat dintr-o chestiune care a apărut acum câteva luni, o chestiune privată între cineva de la Cluj și cineva de la Londra. Avem un funicular foarte frumos, care traversează practic centrul orașului, de pe două coline, de pe o colină pe cealaltă, chiar prin centru și pe care vrem să-l modernizăm, să-i facem o reconversie, să-l punem în valoare turistică. Atunci am zis «hai să profităm de faptul că există această construcție și să punem mesajul exact pe el». Să știți că a fost o idee foarte bună, în sensul că noi cred că avem undeva la 12.000 de reșițeni plecați în ultimii 10-15 ani din oraș. Ei țin legătura cu noi, în special cu primăria, de când sunt eu la primărie, din 2016, comunicăm destul de bine. Noi am mai organizat și câteva evenimente pentru diaspora, pentru că eu sunt implicat și în Asociația Repatriot, cu Start-up Diapora și atunci noi avem o legătură cu diaspora foarte bună și am considerat că e un moment prielnic, mâine e Ziua Națională a României și să le transmitem un mesaj în acest moment, în preajma Zilei Naționale. «Ne e dor de voi» este mesajul. În fiecare zi sunt cu gândul la ei și vă spun, fără ipocrizie, fiecare zi sunt cu gândul la ei, pentru că eu sunt reșițean prin adopție, eu sunt născut la Lugoj, dar trăiesc aici din 1986 și am văzut practic orașul în glorie, l-am văzut cum s-a prăbușit și încerc să-l reactivez, să-l repun pe roate”, a declarat, pentru Mediafax, Ioan Popa, primarul orașului Reșița.

Mesajul „Mi-e dor de tine”, dedicat românilor aflați departe de casă și amplasat la Londra, a primit răspuns și la Cluj-Napoca: „Și mie”. Instalațiile luminoase au fost amplasate de organizatorii Festivalului „Lights ON” România.

„Am amplasat la începutul lunii noiembrie în zona Canary Wharf din Londra instalația luminoasă «Mi-e dor de tine» parte a campaniei Lights On Romania a unui dialog imaginat de noi între românii de acasă și cei din diaspora. La Cluj-Napoca, pe Podul Elisabeta, a fost aprinsă, miercuri seara, o altă instalație cu mesajul «Și mie». Instalațiile vor rămâne aprinse până în 26 ianuarie 2020. (…) «Mi-e dor de tine» e, poate, cea mai specială declarație pe care o puteam face celor aflați departe de casă. Demersul nostru este unul minor, de reamintire a faptului că nimeni nu a fost uitat”, a spus Andi Daiszler, fondatorul Festivalului „Lights ON” România.

Foto: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Pescobar a fugit din România! Unde a plecat Paul Nicolau, după ce ANPC i-a închis...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia ar fi Laura Roșca, cunoscută în lumea muzicii...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Cum va fi vremea în iarna 2023-2024 în România. El Nino aduce ninsori consistente, iar...
Amenzi colosale pentru românii care își remorchează mașinile. Cât te costă o astfel de greșeală?
UPDATE/FOTO/VIDEO - O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a...
Cine este amanta lui Călin Donca „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția”...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
IREAL! Notă de plată de 2.612 ron la restaurantul Taverna Racilor al lui Pescobar. Doar...
SECRETUL diamantelor! Cum știi că ce ai cumpărat NU ESTE doar un FALS?
REGHECAMPF A DIVORȚAT! Anunț de ultimă oră despre celebrul antrenor
Amenzi mai mari pentru șoferi. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2024
Unde și-a cunoscut Alex Ashraf presupusa amantă. Ce declarații neașteptate a făcut Oana Zăvoranu: „Să...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: Ai iubit-o mult? Bulă: Sigur, dormeam la altele ca să...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...