Mesaje PRO-REFERENDUM din boxele montate în Alexandria pentru relaxarea populației. Localnic: Mi se pare că-l aud pe CEAUȘESCU

Publicat: 05/10/2018, 09:52
Actualizat: 13/02/2019, 15:15

Reședința județului Teleorman este unică la nivel național, prin faptul că Primăria Alexandria a montat un sistem de boxe în zona centrală a orașului, dar și în parcuri și alte zone de agrement, din care răsună muzică ambientală.

Începând din după amiaza zilei de 4 octombrie, din boxele respective a răsunat în Alexandria discursul primarului Victor Drăgușin, care cheamă lumea la referendum: „În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 86/2018, sâmbăta și duminica – 6 si 7 octombrie în intervalul orar 07:00 – 21:00 va avea loc referendumul național privind revizuirea constituției în sensul definirii familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Și voi vă puteți exercita dreptul de vot în secțiile de votare organizate în aceleași locații ca și la ultimul scrutin”.

Mesaje PRO-REFERENDUM din boxele montate în Alexandria pentru relaxarea populației

În paralel, o mașină dotată cu megafon circulă pe străzile orașului, răspândind același mesaj.

O localnică, Andreea D, în vârstă de 38 de ani, a declarat, corespondentului Mediafax, că în momentul în care a auzit pentru prima oară discursul în boxe și-a amintit de perioada comunistă: „Mi se pare că e cel mai comunist episod din istoria acestui oraș. Să folosești boxele acelea pentru a recita un mesaj de îndemn la participare la urne mi se pare imoral. Căci altul era pretextul montării lor. Dar asta e. Mi se pare că-l aud pe Ceaușescu. Nu pe Drăgușin… Și îmi pare rău că s-a ajuns aici”.

Sistemul de sonorizare în centru și în parcurile din oraș s-a montat de aproximativ doi ani, în orașul Alexandria, investiția extinzându-se în luna februarie a acestui an și în Pădurea Vedea. În ciuda faptului că au apărut controverse și nemulțumiri, oamenii considerând că parcurile și pădurile sunt spații în care liniștea contează, primarul orașului, Victor Drăgușin, a explicat că investiția în respectivele boxe e legată de experiența personală a plimbărilor prin mall, unde a remarcat că muzica ambientală are rolul de a relaxa populația.

Zeci de boxe au fost montate în ultimii ani pe toată suprafața orașului Alexandria, din doi în doi metri, excepție făcând zonele perferice, din care se aude, în mod normal, muzica unui post de radio ales de Primăria Alexandria.

Costul aproximativ al unei boxe se ridică la 100 de euro.

Mesajul „Vino la referendum! Votează DA pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie” a pătruns și în magazinele alimentare din România. Pâinea a fost comercializată împreună cu broșurile care îi îndeamnă pe cetățeni să participe la referendumul de pe 6 și 7 octombrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase