Mesajul Mitropolitului Clujului: „Ascultarea de poruncile lui Hristos ne scoate din toate situațiile dificile”: fără claxoane, fără copiuțe la școală și fără nedreptăți la serviciu

Mesajul Mitropolitului Clujului: Ascultarea de poruncile lui Hristos ne scoate din toate situațiile dificile: fără claxoane, fără copiuțe la școală și fără nedreptăți la serviciu
Publicat: 15/08/2014, 12:20
Actualizat: 19/05/2015, 20:52

IPS Andrei Andreicuț a afirmat, vineri, în predica rostită la slujba de Liturghie de la Mănăstirea Nicula, că Maica Domnului îi iubește pe cei care păzesc poruncile lui Hristos, iar cei care împlinesc aceste porunci rămân în grațiile Mântuitorului și ale Fecioarei Maria.

„Maica Domnului îi iubește pe cei ce păzesc poruncile lui Hristos. Ascultarea de poruncile lui Hristos ne scoate din toate situațiile dificile. De 2.000 de ani, Maica Domnului face același lucru, ori de câte ori creștinii s-au găsit într-o situație dificilă, a mijlocit la Mântuitor și dacă au ascultat creștinii poruncile lui Hristos, toate situațiile dificile au fost rezolvate. De câte ori Maica Domnului nu are motive să spună că nu îi place ce facem, pentru că noi încălcăm rând pe rând toate cele zece porunci. Este nevoie să păzim poruncile și, astfel, îl găsim pe Dumnezeu. Dacă le păzim, rămânem în grațiile lui Hristos și ale Maicii Domnului”, a afirmat mitropolitul Clujului.

Acesta a arătat că insistă pe împlinirea și respectarea celor zece porunci, începând de la prima, care se referă la cinstirea lui Dumnezeu cu toată evlavia, sau porunca a cincea, care se referă la cinstirea părinților.

„Sau a șasea poruncă, să nu ucizi, se fac atâtea avorturi, iar Maica Domnului este tristă și ne atenționează că nu îi place ce facem. Această poruncă o încălcăm și când oamenii sunt de acord cu eutanasia, dacă nu le mai sunt utili părinții, îi elimină de pe scena vieții, e un păcat strigător la cer. Ce să mai vorbim de a șaptea poruncă, desfrâul, a opta, furtul, a noua, minciuna. Toate poruncile lui Hristos le încălcăm și atunci Maica Domnului este tristă, dacă le împlinim ne iubește mult”, a subliniat înaltul prelat ortodox.

IPS Andrei Andreicuț a cerut celor prezenți să facă un exercițiu de imaginație, cum ar fi viața în care toată lumea ar respecta cele zece porunci.

„Dacă le împlinim, vom observa că e pace, armonie, nu se claxonează, nu e agitație, toată lumea împlinește poruncile. La serviciu e corectitudine, nimeni nu pierde timpul și lucrează cu eficiență, la școală copiii nu copiază, pentru că nu vor să fure, studenții nu au gânduri de păcat. După serviciu se întorc acasă, răsfoiesc ziarele, au dispărut imaginile imorale și articolele de scandal, la televizor nu e scandal, nu e polemică stearpă și nesfârșită dintre politicieni, nu se mai batjocoresc unii pe alții, pentru că e atât de importantă mângâierea oamenilor de care nu avem acum parte, dar va rămâne în viitor. Aceasta este marea provocare, cum ar fi, dacă de mâine am respecta poruncile lui Hristos”, a menționat IPS Andrei Andreicuț.

Potrivit acestuia, din păcate, „mâine oamenii se vor confrunta”, din nou, cu aceeași agitație, cu aceleași necazuri, dar consideră că este nevoie de credința că lucrurile vor evolua spre bine.

„Noi, creștinii, trebuie să fim idealiști, să credem că se poate face câte un pic de bine, fiecare să ne străduim să împlinim poruncile lui Hristos, să facem o altă atmosferă în jurul nostru, iar atunci când vor fi mulți oameni buni, se va schimba atmosfera din lumea asta în care se trăiește tumultuos și sunt atâtea necazuri. Să ne rugăm Maicii Domnului să intervină la Mântuitorul Hristos să depășim necazurile și greutățile, iar țara întreagă să depășească starea în care se află și să fie mai bine, mai liniște, mai armonie”, a conchis mitropolitul Clujului.

Peste 40.000 de pelerini asistă, vineri, la slujba de Liturghie la Mănăstirea Nicula, județul Cluj, oficiată de un sobor de preoți condus de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, și se roagă la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.
La slujbă sunt prezenți, printre alții, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, deputatul PNL Petre Roman, prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu, președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, președintele PRM-aripa Funar, Gheorghe Funar, primari de comune și consilieri județeni.

La Mănăstirea Nicula este așteptat să ajungă, vineri, și premierul Victor Ponta, într-o vizită privată care va avea loc în cursul după-amiezii.

La finalul Liturghiei, reprezentanții Mănăstirii Nicula vor împărți pelerinilor circa 10.000 de sarmale și felii de cozonac.
Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria a fost pictată în 1681 de preotul ortodox Luca din Iclod. Potrivit unui proces-verbal, scris de câțiva militari austrieci din acea perioadă, icoana Maicii Domnului a lăcrimat în mod continuu, între 15 februarie și 12 martie 1699, iar Mănăstirea Nicula a devenit, ulterior, loc de pelerinaj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto