Mesajul Papei Francisc pentru liderii mondiali după atacul sângeros din Istanbul

Redactor:
Raluca Pancu
Mesajul Papei Francisc pentru liderii mondiali după atacul sângeros din Istanbul
Papa Francisc i-a îndemnat, duminică, pe liderii mondiali să conlucreze în lupta împotriva "plăgii terorismului", afirmând că o pată de sânge a acoperit lumea încă de cum a început 2017. În fața a 50.000 de oameni, adunați în Piața Sfântul Petru pentru a-i asculta discursul în cadrul slujbei tradiționale, suveranul pontif a condamnat atacul sângeros care a avut loc într-un club de noapte, în Istanbul, în urma căruia 39 de oameni au murit și alți 69 au fost răniți, potrivit Reuters.

„Din nefericire, violența a pătruns și în această noapte a bunelor urări și a speranței. Îndurerat, îmi exprim solidaritatea cu poporul turc. Mă rog pentru cei care au căzut victime, pentru cei răniți și pentru întreaga națiune aflată în doliu. Îl rog pe Dumnezeu să îi ajute pe toți oamenii de bună-credință în înarmarea cu curaj pentru a înfrunta această plagă a terorismului și această pată de sânge, care acoperă lumea cu o umbră a fricii și a sentimentului de deznădejde”, a declarat Papa Francisc.

Referindu-se la 2017, suveranul pontif a afirmat că va fi așa cum și-l vor dori oamenii.

„Acest an va fi bun în măsura în care fiecare dintre noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, va căuta să facă fapte bune în fiecare zi”, a mai spus Papa Francisc.

În cadrul discursului, susținut în ziua în care 1,2 miliarde de credincioși romano-catolici celebrează Ziua Mondială a Păcii, Papa Francisc a mai afirmat că pacea a fost construită spunând „Nu” urii și violenței și „Da” înfrățirii și reconcilierii.

 

Inchide