Mesajul premierului Nicolae Ciucă după tragediile aviatice din județul Constanța: „Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară”

Mesajul premierului Nicolae Ciucă după tragediile aviatice din județul Constanța: „Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară”
Mesajul premierului Nicolae Ciucă după tragediile aviatice din județul Constanța / Sursă Foto: Guvernul României
Publicat: 02/03/2022, 23:37
Actualizat: 02/03/2022, 23:53

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor militarilor care a murit miercuri, după prăbușirea elicopterului care plecase în căutarea avionului MiG 21 LanceR dispărut în apropiere de Cogealac, în județul Constanța.

„Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea. Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune și condoleanțe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuți în misiunile de apărare a României, care și-au pus datoria față de țară înaintea propriei vieți. Dumnezeu să îi aibă în paza Sa!”- a transmis primul-ministru.

Șapte morți după prăbușirea elicopterului militar

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN). Ulterior, elicopterul care a plecat în căutarea avionului MIG s-a prăbușit lângă Mănăstirea Colilia și toate cele șapte persoane de la bord au murit.

Ancheta în cazul prăbușirii avionului MiG-21 LanceR și a elicopterului Puma va fi coordonată de procurorul militar Claudiu Lazăr, singurul magistrat de la Biroul Constanța al Parchetului Militar Teritorial București, care a plecat la locul accidentelor.

În zona prăbușirii celor două aeronave vor mai ajunge o echipă de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanta, precum și o echipă de la Statul Major al Forțelor Aeriene, care a plecat din București.

Avionul dispăruse de pe radar la ora 20.03, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.