Mesajul unui tânăr care a participat la concert: Dacă m-ar întreba cineva cum arată Apocalipsa, aș zice că arată exact ca această noapte

Mesajul unui tânăr care a participat la concert: Dacă m-ar întreba cineva cum arată Apocalipsa, aș zice că arată exact ca această noapte
Publicat: 31/10/2015, 13:31
Actualizat: 31/10/2015, 14:26

Într-un mesaj postat pe blogul personal și intitulat: „Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie”, Alex Teodorescu, care s-a aflat, vineri noapte, în Clubul Colectiv, în momentul izbucnirii incendiului în care au murit 27 de persoane, iar 146 au fost rănite, scrie că a văzut oameni plângând în hohote și strigând după prieteni sau întrebându-se de ce nu au venit pompierii nici după trecerea a 15 minunte de când a fost dat telefon pentru intervenție.

„Scriu asta pentru că nu pot dormi, pentru că în noaptea asta am simțit că trăiesc o invazie de oameni arși din cap până în picioare, fără păr rămas pe cap, cerând ajutor și apă. Oameni plângând în hohote și strigând „Unde e Alina, unde a rămas Alina?”. Aud și acum în timpan oameni care strigau „Unde sunt pompierii, au trecut 15 minute de când am dat telefon”. Văd mame plângând și oameni băgați în saci de către alți oameni cu vestă fosforescentă. Văd cum după ani de zile mă închin și îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt întreg, iar la fiecare final de discuție pe care o am cu cineva zic ‘Doamne ferește”. Dacă m-ar întreba cineva cum arată Apocalipsa, aș zice că arată exact ca această noapte… Si plâng… Și-mi doresc doar să știu că toți am supraviețuit și că peste 3 luni ne vom întâlni toți aceiași 400 care am fost în noaptea asta acolo și vom ciocni din nou beri în Colectiv râzând și aducându-ne aminte despre o lansare de album… Dar n-o să se întâmple asta…”, scrie Alex Teodorescu.

El arată că nu a scris aceste lucruri pentru a face politică sau pentru a face cuiva reclamă sa antireclamă, ci pentru că a trăit-o și pentru că va rămâne cu ea toată viața.

„Nu e nimic poetic în asta… E un coșmar care se va târâi după noi, după fiecare individ care a fost în Colectiv vineri, 30. Tu, cel din afară, s-ar putea să nu înțelegi și să blamezi în stânga și în dreapta. Vina e că s-a aprins un artificiu de tort… Tu ai putea să-ți accepți vina că ai vrut să aprinzi un artificiu sau un chibrit? Eu nu… (…) Am fost în Club Colectiv la lansarea albumului nr. 2 semnat Goodbye to gravity pentru că am vrut să văd cum arată actul artistic al unei formații din România care ne reprezintă afară. Vă asigur că, deși muzica a fost rock, în public nu a existat niciun om care a avut costum de Halloween pe el, care l-a invocat pe Lucifer sau alte mizerii pe care probabil le veți mai auzi în viitor legat de această lansare…”, scrie Teodorescu, adăugând că a fost o lansare de album ca oricare alta.

El a precizat că nu a fost niciun spectacol pirotehnic, ci că „nu a tras nimeni cu tunul, ci au fost doar 4 artificii de tort, 2 puse în fața scenei, două pe 2 stâlpi de susținere ai sălii.

„Nimic prea spectaculos… La fel de bine putea arde și o sufragerie la aniversarea copilului tău pentru că în tort i-ai înfipt 2 artificii care ard 10-15 secunde. Âsta a fost tot spectacolul pirotehnic… Trupa s-a lăudat cu show pirotehnic pentru a atrage publicul, declarația este mult prea pompoasă pentru ceea ce s-a întamplat de fapt..”, a explicat Alex Teodorescu.

El a povestit că pe la jumătatea programului, aceste artificii s-au aprins și, odată cu ele, una dintre artificii a aprins izolația audio a sălii, probabil din burete, că nu a explodat nimic, nicio conductă și că, inițial, nu s-a panicat nimeni, iar solistul Andrei Galut și-a păstrat calmul cerând pe un ton foarte calm un extinctor pentru a remedia problema din scurt.

„Nu a venit acel extinctor. Dumnezeu știe dacă Colectivul avea extinctor și nu s-a implicat nimeni să stingă o flacară, sau nu a existat așa ceva în sală vreodată. Ca oricare alt român care iese din casă, nu ne-am pus niciunul din cei care eram acolo problema „Are Colectivu’ extinctor ca să nu mor în incendiu? N-are. Ok. Nu merg că mor.” Cine face asta? Cine se așteptă la asta? Probabil că după acest incident: toată lumea, dar până ieri absolut nimeni…”, a spus martorul la incendiu.

El a mai precizat că, în opinia sa, cele mai multe localuri, firme, restaurate sau teatre din România ori blocuri u instalație anti-incendiu.

„Câte blocuri din România au instalație anti-incendiu funcțională pe holuri? Și cred că simțim cu toții asta… Totul pare că merge la mica înțelegere… Asta e România noastră, însă nu despre asta vreau să vorbesc… Cum puteam muri cu toții în Colectiv, la fel puteam muri și acasă de la un simplu chibrit aprins aiurea…”, se întreabă martorul.

„Vineri, decedații au murit pentru că au vrut să socializeze pe viu, fără facebook, fără skype și alte rețele de interacțiune, Scriu toate astea pentru că anumite persoane jalnice consideră că persoanele care mergeau în Colectiv erau niște boschetari care trăiau de pe o zi pe alta… Nu oameni buni, nu este așa… Nu mai puneți etichete… Nu mai considerați voi că știți totul… Nu vă mai lăudați că știti voi mai bine cât de sataniști și boschetari sunt oamenii care ascultă concerte live… Este oribil să spui toate astea, mai ales după această tragedie… Vineri, în Colectiv o mică bucată de oameni a venit acolo ca să mai consume artă, Da, ăsta este adevăratul nivel al artei în România. E plin de artiști care cântă în toate halelele cu o singură ușă de acces, e plin de artiști refuzați de radio și tv și care se mai pot întreține doar din concerte live, e plin de artiștii care la concert mai aprind și 4 artificii, numai-numai de s-o mai îndrepta și publicul spre actul artistic live, autentic. Credeți că muzicienii care chiar au ceva de arătat nu ar vrea să profeseze în teatre, sau în localuri amenajate cum trebuie? Credeți că muzicienilor și ascultătorilor lor le place să iasă la o bere numai în subsoluri și în hale părăsite? Ăsta este nivelul concertelor live în România. Acesta este nivelul culturii țării noastre. Sub pământ și în ruine se desfășoară actele artistice. Și proști suntem noi ăștia care încă mai vrem să consumăm așa ceva și nu ne mulțumim cu manele, fufe și caterincă…”, susține Teodorescu.

Potrivit acestuia, majoritatea localurilor din România nu au instalație anti-incendiu pentru că lumea fumează și fumul de țigară declanșează instalația, iar patronii „fentează” controalele pentru că dacă își plătesc toate impozitele „abia ies pe zero”

„De ce au murit oamenii ăștia? De la un artificiu de tort…. Azi noapte unii și-au pierdut viața, alții pielea de pe față. Eu mi-am pierdut doar geaca. De ce? Pentru că sunt un om bun…? Pentru că sunt un om rău…? Dumnezeu să vă țină tari pe voi toți cei care ați trecut sau încă treceți prin tragedia asta! Condoleanțe familiilor celor decedați… Probabil că Dumnezeu știe mai bine… „, își încheie Alex Teodorescu mărturia de pe blog.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete