METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Detalii de ultimă oră!

Redactor:
Mihai Georgescu
METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Detalii de ultimă oră!
METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Detalii de ultimă oră!

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu zile caniculare la câmpie (în 6 şi 7 iulie şi din nou în perioada 11-12 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de peste 32…33 de grade în Muntenia. Minimele termice vor fi cuprinse,în general, între 16 și 19 grade. O răcorire a vremii se va resimţi în jurul datei de 8 iulie şi, posibil, şi în 14 şi 15 iulie. Averse locale se vor semnala în data de 7 iulie, în restul timpului (cu excepţia zilelor de 13 şi 14 iulie) probabilitatea de ploaie fiind redusă. Vezi cum va fi vremea în toate regiunile țării!

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Răcirea vremii din data de 7 iulie va determina înregistarea unor valori termice sub cele normale ale perioadei, cu o medie a maximelor de 20…21 de grade şi a minimelor de 10…11 grade, iar pentru 8 şi 9 iulie sunt prognozate 24…27 de grade ziua şi 10…12 grade noaptea. Ulterior, temperatura aerului vafi în creştere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 32…33 de grade, iar noaptea vor fi 14…18 grade, mediat regional. Pentru perioada 12-19 iulie sunt estimate uşoare variaţii în regimul termic, dar va predomina caracteristica de vreme caldă, cu medii ale maximelor de 29…30 de grade şi ale minimelor de 15…17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 iulie şi în perioada 12-15 iulie.

CRIŞANA

În data de 7 iulie,vremea se va răci accentuat, determinând înregistarea unor valori termice sub cele normale în prima decadă a lunii iulie, respectiv maxime de 18…20 de grade şi minime de 8…10 grade, iar pentru zilele de 8 şi 9 iulie de 22…24 de grade ziua şi 10….12 grade noaptea. Apoi temperatura aerului va fi în creştere, astfel că îndata de 11 iulie se vor atinge la amiază 31…33 de grade, iar noaptea vor fi 15…17 grade, mediat regional. Pentru perioada 12-19 iulie sunt estimate uşoare variaţii în regimul termic, dar va predomina vremea caldă, cu mediiale temperaturilor maxime de28…30 de grade şi ale minimelor de 15…17 grade.Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 iulie şidin nouîn perioada 12-16iulie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi răcoroasă în intervalul 7-9 iulie, local chiar rece pentru această perioadă a anului dimineaţa şi noaptea; astfel, în medie, maximele termice vor fi de 21…24 de grade, iar minimele de 7…10 grade, cu valori mai mici în depresiuni.Ulterior, temperatura aerului vafi în creştere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 29…32 de grade, iar noaptea vor fi 11…15 grade, mediat regional. Pentru perioada 12-19 iulie sunt estimate uşoare oscilaţii în regimul termic, dar în general valorile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 26…28 de grade şi ale minimelor de 13…15 grade.Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 7 iulie şi în perioada 12-16 iulie.

MARAMUREŞ

Intervalul 7-9 iulie va fi caracterizat de o vreme în general răcoroasă, cumaxime termice de 19…23de grade şi minime de 7…10 grade. Ulterior, temperaturaaerului vafi în creştere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 29…32 de grade, iar noaptea vor fi 14…15 grade, mediat regional. Pentru perioada 12-19 iulie sunt estimate variaţii în regimul termic, zilele cu vreme caldă alternând cu cele în care valorilepot fi mai mici decât cele normale la mijlocul lunii iulie, cu medii ale temperaturilor maxime de 24…28 de grade şi ale minimelor de 13…16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 iulie şi în perioada 12-17 iulie.

MOLDOVA

În data de 7 iulie în jumătatea de nord, iar în zilele de 8 şi 9 iulie în mare parte a regiunii, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normal, local chiar mai mici decât acestea, cu maxime în medie de 22…27 de grade şi minime de 11…13 grade. Apoi, vremea va fi în încălzire, astfel că în jurul datei de 11 iulie va deveni călduroasă, local caniculară în sud, cu valori la amiază, în medie, de 30…33 de grade, iar noaptea de 16…18 grade. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indicăalternanţe de zile mai călduroase cu perioade în care valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale (respectiv 27…29 de grade).Vor fi averse pe arii mai extinse în data de 7 iulie, apoi probabilitateapentru ploi locale va fi relativ ridicatăîn perioada 12-16 iulie.

DOBROGEA

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina vremea călduroasă, cu zile caniculare în vestul regiunii (în perioadele 6-7 iulie şi 11-12 iulie), când media maximelor va depăşi 30…32 de grade, iar a minimelor de 19…20 de grade. În perioada 8-9 iulie şi în jurul datei de 15 iulie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori diurne de 26…29 de grade, mediat regional. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala local în data de 7 iulie, însă în general probabilitatea de ploaie va fi redusă în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă.

MUNTENIA

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu zile caniculare la câmpie(în 6 şi 7 iulie şi din nou în perioada 11-12 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de peste 32…33de grade.Minimele termice vor fi cuprinse,în general,între 16 și 19 grade.O răcorire a vremii se va resimţi în jurul datei de 8 iulie şi, posibil, şi în 14 şi 15 iulie. Averse locale se vor semnala în data de 7 iulie, în restul timpului (cu excepţia zilelor de 13 şi 14 iulie) probabilitatea de ploaie fiind redusă.

OLTENIA

Majoritatea zilelor din interval vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale maximelor de peste 30 de grade şi local caniculă la câmpie (în special în ziele de 11 şi 12 iulie), în timp ce minimele se vor situa între 16 şi 19 grade. O uşoară răcorirese va resimţi în perioada 7-8 iulie şi, posibil, în zilele de 14 şi 15 iulie.În jurul datei de 7 iulie şi din nou în perioada 13-14 iulie vor fi averse pe arii relativ extinse, în restul intervalului probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică fiind redusă.

LA MUNTE

Vremea caldă va predomina pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, media maximelor termice urmând a fi de 18…22 de grade, iar a minimelor de 8…14 grade. Vor fi şi scurte perioade de vreme răcoroasă (chiar rece dimineaţa şi noaptea),în zilele de 8şi 9 iulie şi, posibil, 14-15 iulie. În intervalele 6-7 iulie şi 12-15 iulie, probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericălocal accentuată va fi mai ridicată.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va...
Misterul paturilor de ATI, lămurit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Situaţia locurilor la Terapie...
„Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică, la slujbele catolice. Versetul care a fost schimbat
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Vestea dimineții despre VACCINURILE anti-covid. Anunțul RADICAL al lui Alexandru Rafila!!!
imagini spitalul matei balș
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Adda, foc și pară pe Internet! Vedeta, acuzată că a cerșit de la statul român:...
Inchide