METEO. Temperaturi de primăvară în mijlocul verii. Cum va fi vremea pe litoral

Redactor:
Silviu Bănilă
Vremea se menține și azi răcoroasă, iar în sud, sud-est și la munte sunt prognozate averse cu descărcări electrice iar vântul va sufla cu putere. În restul țării cerul va fi variabil iar șansele de precipitații sunt reduse.

ROMÂNIA

Maximele termice se vor încadra între 18 și 27 de grade Celsius.

La noapte cerul va fi variabil, iar în sud-est și est va ploua torențial și se vor semnala și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă pot ajunge la 30 de l/mp în Muntenia și Dobrogea iar la munte vântul va sufla cu intensificări. Temperaturile nocturne se vor încadra între 6 grade în Transilvania și 17 grade la câmpie.

BUCUREȘTI

În Capitală temperaturile rămân mai scăzute decât ar fi normal și în următoarea perioadă. Azi sunt prognozate 25 de grade și ploi în averse dupa-amiaza și seara. Mâine, cerul va fi variabil, iar vântul va bsufla slab și moderat. Maxima zilei va ajunge la 27 de grade. Vineri, temperatura mai crește cu un grad iar cerul va fi variabil, mai mult senin. Minimele termice fin următoarele nopți se vor încadra îmtre 12 și 14 grade, mai scăzute în zona preorășenească.

LITORAL

Pe litoral, vremea va fi instabilă azi. Sunt prognozate ploi în averse, vânt cu intensificări și căderi de grindină. Maxima termică nu va trece de 25 de grade. La noapte va continua să ploua iar temperatura va fi de 16 grade.

PROGNOZA PENTRU TREI ZILE

Temperaturile cresc puțin în toată țara în zilele următoare. Mâine cerul va fi variabil, iar în nord și centrul, la deal și la munte va ploua din nou. Vântul va avea intensificări în est, centru și sud-vest dar și pe crestele montane. Vineri, cerul va fi mai mult senin la nivelul întregii țări, iar averse vor apărea doar izolat la munte. Temperaturile diurne se vor încadra între 21 grade în Transilvania și 29 de grade în Lunca Dunării iar cele nocturne vor coborî până la 7 grade în depresiuni.

Inchide