METEO | Vreme caniculară cu precădere în zonele vestice, nord-vestice și sudice / Ce termperaturi se anunță în zona litoralului

Redactor:
Alexandra Mortu
Vremea va fi și azi (marți) caniculară mai ales în zonele vestice, nord-vestice și sudice unde și disconfortul termic va fi ridicat. Maximele vor ajunge aici la 38 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin iar vântul va avea intensificări doar în zonele montane.

ROMÂNIA, MARȚI NOAPTEA

AVERSE ÎN VEST ȘI NORD-VEST

La noapte, temperaturile rămân ridicate mai ales în sudul țării, unde minimele vor fi de 23 de grade Celsius. În partea de nord-vest a țării sunt posibile averse și descărcări electrice iar vântul va sufla cu intensificări. În zonele depresionare minimele vor fi de 12 grade Celsius.

BUCUREȘTI

ÎNCĂ DOUĂ ZILE CANICULARE, DE JOI SCAD TEMPERATURILE

În București vremea rămâne și azi caniculară cu disconfort termic. Maxima zilei va ajunge la 36 de grade Celsius iar cerul va fi senin. Ziua de mâine va fi una călduroasă, cu 34 de grade în termometre și cer mai mult senin. De joi, vremea se răcorește, iar după amiaza și seara se vor înregistra averse cu tunete și fulgere iar vântul va sufla cu putere. Maxima zilei va fi de 28 de grade Celsius. 

LITORAL

VREME FRUMOASĂ

Pe litoral, vremea se păstrează frumoasă cu temperaturi mai scăzute decât în restul țării, de până la 29 de grade Celsius. Cerul va fi senin azi, iar vântul va sufla slab și moderat. La noapte temperatura aerului va fi de 20 de grade Celsius iar cerul se va menține senin.

ROMÂNIA, PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

 DE MÂINE SCAD TEMPERATURILE

De mâine, vremea se răcorește. În Crișana și Maramureș temperaturile scad drastic, până la 24 de grade Celsius. În restul țării vremea rămâne călduroasă, caniculară chiar în Oltenia și Muntenia unde se vor înregistra 35 de grade. În nord, centru, la deal și la munte vremea va deveni instabilă în a doua parte a zile când va ploua abundent iar vântul va sufla cu putere. Joi, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte din țară, iar temperaturile vor scădea până la 21 de grade în Transilvania și 31 de grade Celsius în sud.

 

 

 

Inchide