METEO. Vreme capricioasă cu furtuni puternice și căderi de grindină. Temperaturile, în scădere / Prognoza pe litoral

Redactor:
Silviu Bănilă
Vreme mai răcoroasă decât normalul perioadei, anunță meteorologii pentru azi. Maximele termice se vor încadra între 21 și 28 de grade Celsius.

ROMÂNIA

Cerul va fi variabil iar în jumătatea de sud a țării dar și în centru și Moldova se vor semnala furtuni puternice și căderi de grindină. În Dobrogea și sud-estul Munteniei cantitățile de apă vor fi însemnate.

La noapte, cerul devine variabil în toată țara iar șansele de precipitații sunt reduse. Vântul va sufla slab și moderat, iar minimele se vor încadra între 8 și 18 grade, chiar mai scăzute în estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI

Răcoare va fi și în Capitală în umătoarele 3 zile. Astăzi maxima va fi de 26 de grade și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Mâine temperatura mai scade, până la 25 de grade iar după-amiaza sunt prognozate noi averse și vânt cu intensificări. Și joi temperaturile rămân mai scăzute decât normalul perioadei, dar șansele de precipitații scad.

LITORAL

Pe litoral vremea se anunță instabilă azi, cu o maximă de 28 de grade Celsius. Sunt prognozate averse, descărcări electrice și vânt cu intensificări. Izolat poate cădea și grindina. La noapte cerul devine mai mult senin iar minima va fi de 16 grade.

PROGNOZA PENTRU TREI ZILE

Vremea va fi și în următoarele zile răcoroasă, cu temperaturi sub nivelul celor normale pentru luna iulie. Mâine maximele se vor încadra între 19 și 27 de grade și sunt prognozate furtuni în sud, la deal și la munte. Noaptea va aduce minime de 9 grade Celsius și noi averse mai ales în sud-estul țării. Joi, maxima zilei va fi de 20 de grade în Transilvania și Moldova și 28 în Lunca Dunării, iar noapte temperatura va coborî până la 6 grade în depresiuni.

Inchide