Micul Hercule și fratele său rămân în grija părinților

Micul Hercule și fratele său rămân în grija părinților
Publicat: 05/06/2013, 13:59
Actualizat: 30/03/2019, 12:52

Cererea Direcției pentru Protecția Copilului Olt, de a-i scoate din familie și a-i da în plasament pe Giuliano și Claudiu Stroe, cei doi frați puși de tatăl lor să facă exerciții de forță foarte dificile, a fost respinsă, miercuri, de magistrații Tribunalului Olt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistrați Tribunalului Olt au judecat, miercuri, cererea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt de a-i scoate din familie pe Giuliano Stroe, în vârstă de 9 ani, și pe fratele mai mic al acestuia, în vârstă de 7 ani, din localitatea Icoana (Olt), puși de tatăl lor să facă exerciții de forță foarte dificile

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Potecția Copilului (DGASPC) Olt, Rădița Piroșca, se declară dezamăgită de decizia Tribunalului, care a respins cererea de scoatere din familie a fraților Giuliano și Claudiu Stroe, spunând că DGASPC va ataca hotărârea instanței.

Directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că va continua demersurile, respectiv va formula apel, în termenul legal de cinci zile, până la o soluție favorabilă în cazul celor doi copii.

„Nu pot să mă declarar decât dezamagită de decizia acestei instanței, dar în același timp nu comentez decizia instanței. Noi vom continua demersurile, vom face apel în termen de cinci zile și vom continua să monitorizăm familia. Indiferent și de rezultatul apelului, Direcția va continua monitorizarea celor doi minori ai familiei Stroe, atât prin intermediul angajaților noștri, cât și cu ajutorul autorităților. Vom încerca să colaborăm cât de mult putem cu familia, dar și cu autoritățile din comuna unde locuiește familia, astfel încât să ne putem atinge scopul de a-i ști pe copii protejați și sănătoși”, a declarat Rădița Piroșca.

Magistrații Tribunalului Olt au judecat, miercuri, cererea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt de a-i scoate din familie pe Giuliano Stroe, în vârstă de 9 ani, și pe fratele mai mic al acestuia, în vârstă de 7 ani, din localitatea Icoana (Olt), puși de tatăl lor să facă exerciții de forță foarte dificile

Părinții celor doi au susținut în fața magistraților că cei doi copii sunt „absolut sănătoși”, că au întrerupt antrenamentele și că DGASPC „acționează doar la presiunile media”.

„Copiii sunt educați, hrăniți și sănătoși. Nu își doresc să se despartă de noi”, a declarat, în fața magistraților, mama celor doi copii.

La rândul său, tatăl copiilor a susținut că aceștia „sunt absolut sănătoși”

„Copiii se află în creștere, este un proces absolut normal. Și eu până în clasa a VI-a, a VII-a eram foarte scund și apoi m-am dezvoltat. Sunt absolut sănătoși. Le-am făcut analize prin care să văd dacă le este pusă în pericol creșterea. Nu se pune problema de așa ceva. Am transmis analizele și la un prieten medic din Angalia, care îmi confirmă că ambii copii sunt sănătoși. În plus, am întrerupt și antrenamentele cu ei. Lucrăm maximum două ore pe zi, cu pauză de o lună. Nu vor nici ei și nici noi să ne fie luați. Direcția Copilului nu acționează decât la presiunile media. Nu că ar ști ei cum să-mi crească copiii”, a declarat Iulian Stroe, tatăl copiilor.

Magistrații Tribunalului Olt au respins cererea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt, astfel că aceștia rămân în familie.

Decizia de miercuri a Tribunalului Olt nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel de către DGASPC.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt a sesizat Parchetul și a depus o plângere pentru rele tratamente aplicate minorului în cazul copilului din Olt cunoscut drept „Micul Hercule” și al fratelui acestuia. De asemenea, reprezentanții DGASPC Olt au cerut Tribunalului Olt să emită o ordonanță președințială astfel încât cei doi frați să poată fi dați în plasament în regim de urgență.
Cazul lui Giuliano Stroe, în vârstă de 9 ani, și al fratelui mai mic al acestuia, în vârstă de 7 ani, din localitatea Icoana (Olt), a intrat în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în urmă cu câteva luni, după ce pe Internet au fost postate filmulețe în care cei doi copii sunt puși de tatăl lor să facă exerciții de forță foarte dificile.

Cei doi băieți au o înălțime cu mult sub media celorlați copii de aceeași vârstă, astfel că reprezentanții DGASPC Olt au cerut mai multe examene de specialitate, printre care și evaluări psihologice pentru minori.

Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor de la vârsta de 5 ani, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băiețelul a impresionat juriul și audiența unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanță de 10 metri.
„Merge cu mine la sala de antrenamente de când s-a născut. L-am luat mereu cu mine la antrenamente”, declara Iulian Stroe, tatăl copilului.

Bărbatul susținea că băiețelul nu este în niciun pericol la antrenamente: „Eu însumi m-am antrenat foarte mult toată viața. El (Giuliano, n.r.) nu are voie să facă exerciții pe cont propriu. E doar un copil. Dacă obosește, mergem și ne jucăm”.

Copilul apare în mai multe filmulețele postate pe Internet de-a lungul anilor, în care se poate vedea cum el și fratele său mai mic sunt puși să facă exerciții fizice dificile. Într-unul dintre filmulețe, Giuliano sparge nuci cu pumnul, fiind încurajat de tată să facă acest lucru oricât l-ar durea. Pe toată durata filmulețului se vede cum băiatul reușește să spargă mai multe nuci, pe care le împarte cu surorile și mama sa. Tot pe Internet, tatăl copiilor a postat mesajul: „Cine poate și vrea, ajutați-mă cu niște bani. Poate au nevoie de vitamine, de minerale. Multumesc pentru întelegere, ajutați-mă!”.
Într-un alt filmuleț, Giuliano Stroe și fratele său, Claudiu, apar cu lanțuri înfășurate de gât și de mâini, trăgând după ei un câine legat cu același lanț. Primul care apare este Giuliano, care, după ce trage după el câinele, renunță la lanțuri și face 17 flotări la bară, fiind numărat de către tatăl său. Același scenariu se repetă și în cazul fratelui mai mic al lui Giuliano.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică