Mii de morminte vor fi scoase la vânzare dacă urmașii nu plătesc taxele. În ce oraș din România s-a luat această decizie

Mii de morminte vor fi scoase la vânzare dacă urmașii nu plătesc taxele. În ce oraș din România s-a luat această decizie
FOTO - Caracter ilustrativ / FOTO - Pixabay
Publicat: 31/01/2023, 22:55

Mormintele oamenilor ar putea fi vândute, dacă nu se mai plătesc taxe pentru acestea. Primul oraș în care se ia o astfel de decizie este Oradea, acolo unde locurile de veci vor fi scoase la vânzare după ce rudele decedaților nu au plătit taxele. Ce se întâmplă cu osemintele?

Astfel, peste 11.000 de locuri de veci, aflate în Oradea, au fost scoase la vânzare, pentru că rudele celor decedați nu au mai plătit de ani buni taxele. Cum cererea de locuri de veci este tot mai mare, a fost nevoie de o astfel de decizie, susțin autoritățile, potrivit antena3.

Mormintele rău-platnicilor, scoase la vânzare

La ora actuală, în Oradea există un singur cimitir, unde şi-au găsit odihna veşnică aproape 60.000 de oameni. Din numărul total, aproximativ 11.000 de morminte sunt părăsite sau nu au mai fost achitate de către aparţinători, ceea ce indică faptul că nu mai prezintă un interes pentru români.

În aceste context, administratorii cimitirului au analizat situația și au luat hotărârea să revândă locurile de veci care nu mai au piatră funerară sau cruce.

După cum susțin oamenii legii, osemintele aflate în morminte nu vor fi aruncate, ci vor fi așezate în săculeți speciali și vor fi îngropate mai adânc. Despre această situație a vorbit chiar directorul ADP, Liviu Andrica.

„Intenția noastră nu este de a exhuma sau de a le face rău urmașilor, ci de a le oferi tuturor locuitorilor Oradei un loc de înmormântare.

Dacă unui loc de înmormântare nu i se prelungește durata de concesionare, atunci se trimite o scrisoare recomandată la domiciliul aparținătorilor.

După o perioadă de un an, se repetă această procedură și se așteaptă 90 de zile”, a declarat Liviu Andrica, director ADP Oradea.

Mai mult, românii care vor să verifice dacă au rude îngropate în cele 11 mii de morminte care urmează să fie revândute, pot consulta lista făcută publică pe pagina cimitirului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase