Milionarul Ilie Carabulea scapă temporar de dosarul „Carpatica Asig”, după ce a fost trimis la DIICOT pentru refacerea rechizitoriului

Milionarul Ilie Carabulea scapă temporar de dosarul „Carpatica Asig, după ce a fost trimis la DIICOT pentru refacerea rechizitoriului
Publicat: 25/09/2019, 20:28

Curtea de Apel Alba Iulia a admis miercuri contestațiile declarate de Ilie Carabulea, Oprea-Nicolae Carabulea și alți șase inculpați, împotriva încheierii pronunțată, în luna iunie, de Tribunalului Sibiu, prin care s-a dispus începerea judecării dosarului.

Instanța a desființat încheierea preliminară și, în parte, încheierea intermediară si a dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată – Biroul Teritorial Sibiu, „deoarece rechizitoriul este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată de procuror în termenul prevăzut”.

Neregularitatea are legătură, în principal, cu mandatele de supraveghere tehnică, respectiv cu interceptările telefonice dispuse în cauză.

Instanța a menținut decizia Tribunalului Sibiu privind constatarea nulității absolute a punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică încuviințate, respectiv prelungite în cauză, motivând că au fost realizate cu tehnica SRI și a exclus din materialul probator toate procesele-verbale de consemnare a rezultatelor activităților de supraveghere tehnică.

„(…) Constată nulitatea absolută a punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică încuviințate, respectiv prelungite, (…) exclude din materialul probator toate procesele-verbale de consemnare a rezultatelor activităților de supraveghere tehnică sus-menționate. În conformitate cu Decizia CCR nr. 22/18.01.2018, dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă și a suporților care conțin rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică menționate, precum și eliminarea referirilor la aceste mijloace de probă și eliminarea redării conținutului acestor mijloace de probă din rechizitoriul (…) din 05.09.2018. Dispune ca măsura să fie dusă la îndeplinire de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată – Biroul Teritorial Sibiu”, se arată în soluția Curții de Apel Alba Iulia.

Totodată, instanța a constatat că a fost remediată neregularitatea referitoare la cheltuielile judiciare și au fost stabilite cheltuieli judiciare în cuantum de 19.568,8 lei care vor fi suportate de către inculpați.

De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondată contestația declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată – Biroul Teritorial Sibiu.

În această cauză, Ilie Carabulea, fiul său Oprea-Nicolae Carabulea și mai mulți angajați sunt acuzați că au constituit un grup infracțional organizat la sfârșitul anului 2014 – începutul anului 2015, în condițiile în care Carpatica Asig avea o situație financiară precară și nu mai îndeplinea condițiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate în conformitate cu reglementările legale în vigoare în materia asigurărilor.

Scopul grupului era săvârșirea unor infracțiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig și evitarea suspendării autorizației de funcționare de pe piața asigurărilor din România.

Procurorii au susținut că au indicii că cei care aveau funcții de conducere în cadrul companiei ar fi tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, „în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieței asigurărilor din România”.

Astfel, „aceștia, profitând de funcțiile deținute au efectuat demersuri de natură sa tergiverseze si să influențeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurări deținuta și controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel încât sa nu reiasă deficiente grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună”, adăugau sursele citate.

De asemenea, procurorii au susținut că nereguli ar fi fost identificate și la nivelul departamentului IT, fiind făcute demersuri pentru a schimba situația financiară a societății prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de daună.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația