Militarul Laurențiu Chiru, mort în accidentul aviatic, considerat un om deosebit,ce-și iubea meseria

Militarul Laurențiu Chiru, mort în accidentul aviatic, considerat un om deosebit,ce-și iubea meseria
Maistrul militar Laurențiu Chiru, mort în accidentul aviatic din județul Bacău, era din orașul Titu, județul Dâmbovița, el fiind considerat de către vecini un "tânăr deosebit", căruia îi plăcea mult meseria și căruia îi făceau adesea semn cu mâna când zbura cu elicopterul în zonă.
Publicat: 08/03/2013, 17:18
Actualizat: 04/04/2019, 15:49

Maistrul militar Laurențiu Chiru, mort în accidentul aviatic din județul Bacău, era din orașul Titu, județul Dâmbovița, el fiind considerat de către vecini un „tânăr deosebit”, căruia îi plăcea mult meseria și căruia îi făceau adesea semn cu mâna când zbura cu elicopterul în zonă.

Maistrul militar Laurențiu Chiru avea 33 de ani, era necăsătorit și avea funcția de mecanic.

El va fi înmormântat în orașul Titu, unde locuiește familia lui.

Vecinii militarului spun că acesta era un „tânăr deosebit” și „respectuos”, căruia îi plăcea meseria.

Ei mai spun că mama lui Laurențiu întotdeauna îi spunea să aibă grijă și îl suna de fiecare dată când auzea că a avut loc vreun accident aviatic.

„A fost un tânăr deosebit și respectat. Nu vreau să mă gândesc. Nu mi-a venit să cred. Familia este deosebită și el la fel. Îmi pare foarte rău. Ce respectuos era, nu-mi vine să cred că s-a abătut asemenea nenorocire asupra acestei familii. Nu știu cum a putut tatăl lui să mai plece pe drum aseară. Era desfigurat. Îi plăcea atât de mult meseria. Mama lui tot timpul avea o frică, mai ales de când au început să se întâmple aceste accidente. Imediat îl suna. Vara când pleca și noi eram în fața blocului, maică-sa îi spunea «Laurențiu ai grijă!», iar el îi răspundea «Hai măi mamă, stai liniștită, prea exagerezi!». A lucrat la Boteni, dar s-a desființat și s-a mutat la Bacău. Venea la săptămână, mereu. Mama lui era la București pentru că vede de nepoți din partea fetei, dar este în stare de șoc. Doamna Nuți ne spunea mereu să ieșim afară că trece Laurențiu cu elicopterul și ieșem și îi făceam cu mâna”, a declarat o vecină.

De asemenea, foștii colegi de la Baza de Elicoptere Boteni afirmă că Laurențiu Chiru a absolvit Școala Militară în anul 2004 și a primit prima repartiție la baza de la Titu-Boteni.

„Colegul nostru, Chiru Laurențiu era un băiat extraordinar, cu alură de militar, înalt. A absolvit Școala Militară în anul 2004. Prima repartiție a fost aici în baza de elicoptere de la Titu-Boteni. Destinul a făcut ca unitatea să se desființeze și să se mute la Baza Otopeni 90 Transport, iar ulterior a fost redislocat la Baza 95 Bacău. Era un maistru profesionist, mecanic de bord. Este o mare durere și pentru noi, iar întreg colectivul unității și întreaga armată au ținut un moment de reculegere în cinstea fostului nostru coleg”, a spus maior Marius Niță, șeful de Stat Major al Unității Militare 1922 Titu.

El a precizat că tânărul provenea dintr-o familie de militari, tatăl său lucrând tot la Boteni.

„Un om profesionist care și-a făcut datoria, dar soarta a fost crudă”, a declarat Marius Niță.

Doi militari au murit, iar alți trei au fost răniți după ce un elicopter militar s-a prăbușit, joi după-amiază, în localitatea Berești-Bistrița din județul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

Elicopterul, Puma SOCAT aparținând Forțelor Aeriene Române, s-a prăbușit în timpul executării unui zbor în formație. La bordul avionului se aflau cinci militari de la Flotila 95 de aviație militară Bacău, doi dintre aceștia pierzându-și viața.

Potrivit MApN, cei doi militari care și-au pierdut viața sunt maistrul militar cls. a III-a Laurențiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, care era mecanic de bord, și plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, care era căsătorit și avea un copil.

Doi dintre militarii răniți, respectiv locotenent-comandorul Petru Pricop și caporalul cls. a III-a Doru Nănescu, sunt internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC), iar cel de-al treilea, căpitanul Cătălin Balmuș, se află internat la Spitalul Clinic de Urgență (SCU) Floreasca.

Locotenent-comandorul Petru Pricop, unul dintre militarii răniți în accidentul aviatic de joi, ar putea părăsi Spitalul Militar peste două-trei săptămâni, iar caporalul Doru Nănescu va avea nevoie de o perioadă mai mare de îngrijire, probabil o lună, o lună și jumătate, potrivit medicilor.

Militarul internat la Spitalul Floreasca a fost operat, iar starea lui este stabilă, însă pot să apară oricând complicații, astfel că prognosticul rămâne rezervat, a declarat, vineri, medicul Bogdan Oprița.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviație a fost trimis vineri în misiune în județul Bacău, la cererea Ministerului Apărării, în zona în care s-a prăbușit elicopterul militar IAR-330 Puma Socat, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată