Ministerul Muncii: Fetița din Mehedinți era reținută ilegal de persoana respectivă, care nu mai era asistent maternal / Carmen Dan: Este evident care a fost rolul Poliției. Nu polițiștii au bruscat copilul

Ministerul Muncii: Fetița din Mehedinți era reținută ilegal de persoana respectivă, care nu mai era asistent maternal / Carmen Dan: Este evident care a fost rolul Poliției. Nu polițiștii au bruscat copilul
Publicat: 21/06/2019, 19:09

„Persoana de la care a fost luat astăzi copilul nu mai avea calitatea de asistent maternal, acesteia fiindu-i retras atestatul și implicit încetat contractul de muncă în luna mai 2019. Prin urmare, la acest moment copilul era reținut ilegal de o persoană care, din punct de vedere al legislației, nu avea nici un drept asupra copilului. Motiv pentru care, familia adoptatoare a depus plângere penală fată de fostul asistent maternal, pentru reținere ilegală a copilului, demers susținut și de către alte instituții”, informează Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului din cadrul Ministerului Muncii.

Adopția pentru fetiță a fost deschisă încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilității copilului, au fost realizate demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare, însă nu s-a reușit finalizarea unei adopții cu o familie/persoană cu reședința obișnuită în România, mai arată sursa citată.

În cadrul procedurii de adopție , au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiței, dar care a refuzat ulterior continuarea demersului.

„Înainte de demararea procedurii de deschidere, DGASPC Mehedinți a informat asistentul maternal asupra faptului că fetița urma să fie declarată adoptabilă însă acesta a declarat în scris că nu dorește adopția copilului. Prin urmare, asistentul maternal a avut ocazia de a opta cu privire la adopția copilului, însă a preferat să opteze pentru refuzul unui astfel de demers, existând dovezi scrise în acest sens. Decizia cu privire la încuviințarea adopției a fost luată de către instanța judecătorească, singura instituție din România care se poate pronunța în acest sens”, mai spune instituția.

La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că va cere explicații cu privire la acest caz.

„Imaginile pe care le-am văzut nu sunt cele pe care aș fi vrut să le văd asupra unui copil. Cei în cauză trebuie să spună ce s-a întâmplat. (…) Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului va face o verificare să vedem dacă au fost informați cei de la Protecția Copilului, dacă erau de față la momentul preluării, să avem toate elementele. Este un caz extrem de emoționant, extrem de solicitant. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena3.

O fetiță de opt ani a fost luată cu mascații vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”. Și vecinii au fost revoltați de această situație.

Carmen Dan: Este evident care a fost rolul Poliției la Mehedinți. Nu polițiștii au bruscat copilul

Ministrul de Interne, Carmen Dan, precizează, în cazul fetiței din județul Mehedinți, că se poate observa care a fost rolul Poliției Române în acea situație, subliniind că nu polițiștii au fost cei care au bruscat minora.

„După atitudinea corectă și firească a CSM de zilele trecute în cazul pedofilului, mă aștept la o reacție asemănătoare și în cazul fetiței din Mehedinți. Cred că este evident pentru toată lumea care a fost rolul Poliției acolo. Nu polițistii sunt cei care au bruscat copilul minor!”, a scris ministrul Carmen Dan pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...