Ministrul Apărării: Am achiziţionat containere care vor înlocui corturile în spitalele de campanie din Timişoara şi Constanţa

Ministrul Apărării: Am achiziţionat containere care vor înlocui corturile în spitalele de campanie din Timişoara şi Constanţa
Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă (Sursa FOTO: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă)
Publicat: 01/11/2020, 17:04

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că după înlocuirea corturilor cu containere la Spitalul Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan”, spitalele de campanie din Timişoara şi Constanţa se află în acest moment în proces de înlocuire a corturilor cu containere. Ciucă, intrat recent în PNL și candidat pe listele partidului pentru parlamentare, a făcut declarații duminică, în judeţul Dolj, unde a participat la acţiuni de pregătire a campaniei electorale alături de membri PNL din organizaţiile locale.

„MApN a reuşit să operaţionalizeze încă două spitale, faţă de cel pe care îl aveam la începutul crizei (n.r. este vorba despre Spitalul Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului Ana Aslan). Fiind în perioada de primăvară-vară, am putut să funcţionăm pe spitalele militare de ROL 2. A trecut primăvara-vara, am văzut care sunt implicaţiile pentru actul medical şi ulterior am luat decizia şi am achiziţionat sisteme de containere”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Nicolae Ciucă: Spitalul ROL 2 „Ana Aslan” este operaţional 100%

În momentul de faţă, Spitalul ROL 2 Ana Aslan este finalizat şi funcţionează doar pe containere, iar la Timişoara şi Constanţa ne găsim în procesul de preschimbare: o parte dintre containere au ajuns acolo, continuă şi actul medical, a precizat Nicolae Ciucă.

„Trebuie să recunoaştem. Noi de fiecare dată ne pregătim, prin exerciţii, prin aplicaţii, prin scenarii, dar iată-ne puşi în faţa realităţii, iar realitatea, de fiecare dată, este altceva”, a declarat Ciucă, duminică, în judeţul Dolj.

Ministrul Apărării: Căutăm soluţii să ducem oxigen în containere

Ministrul Nicolae Ciucă a mai afirmat că Spitalul ROL 2 Ana Aslan este operaţional 100%, iar în acest moment se caută soluţii să se ducă oxigen în containere pentru paturile de ATI.

„Spitalul Ana Aslan este operaţional 100%, avem 120 de paturi pentru cazuri de nivel uşor şi mediu şi 23 de paturi la ATI. În momentul de faţă, căutăm soluţii să ducem oxigen în containere, să identificăm furnizorul pentru acest demers şi atunci putem să ridicăm nivelul de tratament. Cele de la Timişoara şi Constanţa, de asemenea, sunt operaţionale, noi continuăm actul medical în fiecare din cele două locaţii. (…) Rolul unui Guvern şi rolul instituţiilor statului este acela de a fi în măsură să se adapteze şi să găsească soluţii astfel încât cu ceea ce are la dispoziţie şi ceea ce achiziţionează să poată să facă faţă”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, s-a înscris recent în PNL și va candida pe listele partidului la parlamentare

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL acum o săptămână și va candida pe listele acestui partid la alagerile parlamentare, a anunțat  liderul PNL, Ludovic Orban la acel moment.
„Domnul ministru Ciucă este coleg cu noi, a lat decizia de a veni alături de noi în PNL. Este o onoare pentru mine că domnul ministru Ciucă a decis să facă acest pas de implicare. Domnul Ciucă şi-a servit ţara şi până acum şi îşi va servi ţara şi de acum încolo. Va fi candidat la Parlament. Personal, ca preşedinte al partidului, îl voi propune candidat pentru Senat”, a afirmat Orban.

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Andreea Marin ARUNCĂ BOMBA! Vedeta, însărcinată? ‘Vom avea şi un copil!’
Patrick, fiul lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare la malul mării! A investit peste 20...
Informaţia IMPORTANTĂ care NU va mai apărea în BULETINE! E o premieră în România
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
„Ce e mai rău abia urmează”. Cum va arăta viața pe Terra peste 30 de...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
A pus apă și acid citric în fierul de călcat, timp de 30 de minute....
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
SE SCHIMBĂ harta Europei! Uniunea Europeană SE RUPE în bucăți
A murit Ion Ghițulescu, legendarul jurnalist. Vocea sa era ascultată de milioane de români
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...