Ministrul de Interne, previziuni despre TAROM: „Această companie naţională va fi salvată”

Ministrul de Interne, previziuni despre TAROM: „Această companie naţională va fi salvată”
Ministrul de Interne, previziuni despre TAROM: „Această companie naţională va fi salvată” / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 17/02/2021, 15:43
Actualizat: 17/02/2021, 15:49

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a susținut marți, 16 februarie, că dorința sa este ca TAROM să devină o companie eficientă, acesta punând în aplicare diferite măsuri în timpul mandatului la șefia Ministerului de Transporturi care sunt continuate de Cătălin Drulă. 

Fostul ministru al Transporturilor a reamintit faptul că a fost început procesul de restructurare al companiei  „Transporturile Aeriene Române”.

„Într-o situaţie dificilă pentru tot ce înseamnă sectorul aerian, într-o situaţie în care TAROM-ul nu se simţea bine nici înainte de pandemie, am reuşit să menţinem această companie pe piaţă, am pornit restructurarea acestei companii. (…) Faptul că vor fi reduse cu aproximativ 800 de funcţii în TAROM ar rezulta o economie de aproximativ 5%”, a declarat Lucian Bode, la Palatul Parlamentului.

Lucian Bode: „Îmi doresc să avem o companie aeriană de transport românească”

De asemenea, acesta a subliniat faptul că pentru eficientizarea companiei sunt necesare mai multe măsuri, printre care și modernizarea flotei.

„Sunt câteva decizii pe care le-am luat şi pe care înţeleg că domnul Drulă le continuă şi bine face. Are consultant extern (…), ceea ce este foarte bine, şi am convingerea că această companie naţională va fi salvată. Îmi doresc să avem o companie aeriană de transport românească”, a precizat fostul ministru al Transproturilor.

Pe 15 februarie, situația în cadrul companiei TAROM era una foarte tensionată după ce CEO Mihăiță Ursu i-a anunțat pe angajați că este sistată acordarea/plata tuturor drepturilor prevăzute în Acordul Colectiv nr. SG 8614/1.10.2019 până la încheierea unui contract colectiv/nou acord, „cu condiția ca acestea să fie prevăzute într-un astfel de act”.

Potrivit adresei unei circulare transmise de CEO Mihăiță Ursu, „vor fi acordate/plătite doar drepturile ale căror valori sunt prevăzute în mod expres în contractele individuale de muncă (de ex. pentru personalul aeronautic civil navigant)”.

Surse GÂNDUL.RO ne-au declarat, ÎN EXCLUSIVITATE, că situația în care se află angajații companiei TAROM este din ce în ce mai dificilă, iar salariile – dar și alte drepturi – sunt în aer.

„Salariile nu s-au dat, nu s-au plătit CAS si Pilonul 2/3 și nici diurnele pe luna ianuarie”, dezvăluie surse din interiorul companiei.

Potrivit acestei circulare, ”având în vedere necesitatea formalizării acordului de voință dintre partenerii sociali cu privire la continuarea aplicării Acordului colectiv nr. SG 8614/01.10. 2019 pe toată durata stării de alertă, precum şi încă 90 de zile de la încetarea stării de alertă”angajatorul a comunicat organizațiilor sindicale constituite la nivelul C.N.T.A.R. TAROM S.A. draftul unui Acord privind drepturile tranzitorii ale salariaților, valabil până la încheierea unui nou contract colectiv de muncă la nivel de unitate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la încetarea stării de alertă. (MAI MULTE DETALII AICI)

Prima divă a ţării şi-a pierdut minţile! Are tendinţe criminale, "influenţată de droguri şi alcool"....
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu îl distruge pe tatăl său! Scandalul de la Survivor a declanșat...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Cea mai FIERBINTE ÎNTREBARE în 2022: Merită să faci FOOD DELIVERY cu Dacia Spring?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Importanța bateriei unei mașini!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort. O tragedie....
Liviu Dragnea e în culmea fericirii! Un mare duşman a primit o lovitură fără precedent
Exclusiv. Va fi scos AUR în afara legii? George Simion aruncă bomba. Cine va candida...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...