Ministrul de Interne susține că neîntreținerea corespunzătoare a albiilor este una din cauzele inundațiilor

Redactor:
Raluca Lazaroi
Ministrul de Interne susține că neîntreținerea corespunzătoare a albiilor este una din cauzele inundațiilor
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Bistrița, unde au fost inundații în ultimele zile, că cele mai mari probleme descoperite în teren țin de o afectare în timp a construcțiilor hidrotehnice și de neîntreținerea corespunzătoare a albiilor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri într-o conferință de presă, la Bistrița, după ce a vizitat județele afectate de inundații, că a ținut neapărat să ajungă în teren pentru a vedea cum sunt gestionate situațiile de urgență înregistrate în ultimele două zile.

„A fost un tur de forță, am vrut să ajung în județele afectate de inundațiile din ultimele zile. Am trecut prin Maramureș, am fost astăzi (vineri – n.r.) alături de prefect în localitatea Săliștea de Sus unde am avut efecte ale acestor inundații și pentru că și Bistrița-Năsăud a fost sub efectul codurilor meteo am vrut să mă asigur că toți colegii mei împreună cu domnul prefect au gestionat cu bine și această etapă. Am avut o întâlnire de lucru”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Dan a susținut că cele mai mari probleme descoperite în teren țin afectarea în timp a construcțiilor hidrotehnice și de neîntreținerea corespunzătoare a albiilor.

„Problemele țin de o afectare a construcțiilor hidrotehnice în timp, de neîntreținerea corespunzătoare a albiilor pentru că vorbim de gestionarea unor fenomene care țin de domeniul hidrologic. Eu cred că în acești doi ani am arătat că am conștientizat pe deplin lucrul acesta. Vorbesc și în calitate de fost prefect care s-a confruntat cu genul acesta de situații și realizează pe deplin cât este de important să ne punem la adăpost în timp de pace, ca să spun așa, pentru că atunci când suntem în astfel de situații să nu avem foarte mari probleme. S-a intervenit la nivel guvernamental și intenționăm să continuăm această politică de consolidare a tot ceea ce înseamnă construcție hidrologică în așa fel încât să punem cât se poate de bine la adăpost comunitățile de efectul acestor fenomene. Este clar pentru toată lumea că ne confruntăm, cel puțin de o bună bucată încoace, cu fenomene violente din acest punct de vedere care trebuie gestionate cu o foarte bună pregătire și cu o foarte bună dotare” a mai declarat ministrul de Interne.

Cât privește o serie de alocări de fonduri de la Guvern pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, ministrul Carmen Dan a mai spus că așteaptă întâi o evaluare pe care o fac prefecții și apoi, dacă este nevoie, o să se intervină de la nivel guvernamentale cu o alocare de fonduri

În Bistrița-Năsăud, ultimul bilanț al Ispectoratului pentru Situații de Urgență arată că au fost inundate 350 de case, au fost evacuate peste 30 de persoane din 26 de localități. Apele au intrat și în zeci de gospodării și au inundat temporarat zeci de kilometri de drumuri.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
Boala care va ucide mai multe persoane decât Covid-19. Avertismentul OMS
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOC! Armata chineză, pregătită de luptă! Noua armă MORTALĂ va distruge tot în jurul ei....
S-a aflat despre Lidl România: de unde vin, de fapt, legumele și fructele pe care...
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Iubitul Andreei Marin, surprins cu o altă femeie
Inchide