Ministrul Educației, despre secretarul de stat Ștefania Duminică, acuzată de Traian Băsescu de plagiat: „Am înțeles că se va retrage”

Ministrul Educației, despre secretarul de stat Ștefania Duminică, acuzată de Traian Băsescu de plagiat: Am înțeles că se va retrage
Publicat: 20/02/2014, 12:01
Actualizat: 17/02/2019, 13:49

Remus Pricopie a spus că, după ce a aflat că secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Ștefania Duminică ar fi copiat integral lucrarea de masterat, primul lucru pe care l-a făcut a fost să aibă o discuție cu aceasta.

„Mi-a cerut un răgaz de câteva zile ca să înțeleagă despre ce este vorba, pentru că era vorba despre un lucru care s-a întâmplat cu mai mulți ani în urmă”, a declarat Remus Pricopie, precizând că aceasta a solicitat și câteva zile de concediu.

Pricopie a mai spus că a avut mai multe discuții cu secretarul de stat Ștefania Duminică, după ce aceasta a revenit din concediu, și a înțeles că ar urma să se retragă.

„În urma mai multor discuții pe care le-am avut, inclusiv atunci când a revenit după cele trei zile de concediu, eu am înțeles că se va retrage și că-și va depune demisia. Nu a făcut acest lucru. Demisia nu ține de mine, este un act personal, așa cum și destituirea nu ține de mine, este un act la nivelul Guvernului. Eu cred că lucrurile se vor rezolva destul de repede”, a mai spus Remus Pricopie, după ce a participat la un eveniment organizat de Comitetul Sindical European pentru Educație.

Întrebat dacă a avut o discuție cu Ștefania Duminică și după declarațiile făcute de președintele Traian Băsescu, Pricopie a spus că de miercuri seară până joi dimineață nu a mai discutat despre acest subiect cu secretarul de stat.

„De ieri până azi nu am avut nicio discuție, ieri am fost la Bruxelles, azi am venit la conferință, deci nu am avut nicio discuție”, a mai spus Pricopie.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că îi cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat în Ministerul Educației Ștefania Duminică pentru plagiat, menționând că știe că șefului Guvernului o să îi fie greu să sancționeze astfel o faptă de plagiat.

Șeful statului a arătat că a confruntat cele două lucrări, cea a lui Dumnică și a colegei care terminase cu patru ani în urmă aceleași cursuri pentru masterat, și nu există niciun dubiu.

„Chiar dacă nu sunt specialist, este bine să o revoce. Știu că lui Victor Ponta îi este foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, pentru că nu s-a autorevocat pe el, pentru plagiat, dar doamna Duminică nu mai are niciun fel de autoritate morală în calitate de hoț”, a spus președintele.

Băsescu a mai spus că „Ștefania Duminică a furat, ca și premierul”. „Furt intelectual se numește și este bine să plece din funcții de demnitate publică”, a spus președintele.

PNL nu s-a pronunțat, deocamdată, în legătură cu retragerea din Minsiterul Educației Naționale a secretarului de stat Ștefania Duminică, suspectată că și-ar fi copiat întreaga lucrare de disertație pentru master, potrivit unor surse oficiale.

Comisia de Etică a Universității din București s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertație a Ștefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situații în mass-media.

„Comisia a declanșat analiza cazului conform regulamentelor în vigoare, respectiv Regulamentul de funcționare a Comisiei de Etică a Universității din București, Codul de Etică și Carta Universității din București”, arată instituția, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Universității din București au anunțat, în 5 februarie, că au fost demarate procedurile interne de analiză a lucrării de masterat a Ștefaniei Duminică, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar.

„Ca urmare a semnalării în mass-media a suspiciunii de plagiat în privința lucrării de disertație a doamnei Ștefania Duminică, Universitatea din București a demarat procedurile interne de analiză a acestui caz”, se arată într-un comunicat de presă.

Secretarul de stat Ștefania Duminică ar fi copiat integral lucrarea de masterat din 2012 după o lucrare din 2008, potrivit unor documente prezentate într-o emisiune a postului de televiziune B1. Ștefania Duminică este secretar de stat în Ministerul Educației, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universității din București și profesor de limba și literatura română în învățământul preuniversitar.

A absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, și-a luat licența la Facultatea de Litere a UB și a făcut un master în management educațional la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a UB, fiind doctorand în cadrul aceleiași universități, în domeniul Științele educației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere