Ministrul Maria Grapini: Pot intra în Cartea Recordurilor. Niciun ministru n-a spus până acum ce prost e Guvernul. REACȚIA lui Ponta

Ministrul Maria Grapini: Pot intra în Cartea Recordurilor. Niciun ministru n-a spus până acum ce prost e Guvernul. REACȚIA lui Ponta
Publicat: 24/09/2013, 17:44
Actualizat: 24/09/2013, 17:44

Ministrul delgat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Maria Grapini, a declarat marți că poate să intre în Cartea Recordurilor prin poziția unicat a unui ministru care vine și spune în public ce prost este Guvernul din care face parte, și că membrii acestuia nu înțeleg mediul de afaceri.

„Dacă s-a înțeles că eu am apăsat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru că niciun ministru nu a venit până acum și să spună ce prost e Guvernul. Nu? Intru și eu în Cartea recordurilor”, a spus Grapini la conferința MEDIAFAX Talks About SME’s.

Ea a răspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reproșat ministrului că vorbește prea mult despre ce trebuie să facă statul pentru mediul de afaceri și pentru firme, și că a apăsat prea mult pedala Guvernului.

Vasilescu a făcut această observație după ce a afirmat că decizia de stopare a creditării adoptată la nivel de vârf în multe bănci pe motiv de criză, insolvențe, sau management prost reprezintă o judecată greșită, dar banca centrală nu este minister și nu poate le poate spune ce să finanțez

Grapini a arătat că problemele mediului de afaceri nu sunt înțelese perfect la nivelul Executivului și că uneori are impresia „că merge pe contrasens” când prezintă în Guvern dificultățile firmelor.

„Nu se înțeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aș fi dorit ca mai mulți oamnei de afaceri să-și asume acest risc și să fie dispuși să-și bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorința de încerca sa transmit în Executiv problema reală din mediul economic”, a spus Grapini.

Ea i-a amintit consilierului guvernatorului BNR că în afară de critica la adresa Guvernului ea a lansat și ceva foarte nepopular, anume că au intrat în business oameni care nu se pricep să facă business.

Grapini a mai arătat că militează atât la nivelul Guvernului, cât și al Parlamentului să nu mai intervină în mediul privat.

„Încerc eu să conving comisia din Parlament, și eu sunt deputat, că statul nu trebuie să se mai amestece în businessul privat, cum vrea să pună acum să fie comision de 5%. Și eu întreb de ce să fie 5% și nu 7%? Sau 12%? Dacă este economie de piață eu trebuie să fac reglementare unitară, echidistantă, nu pe grupuri de interese, nu pe monopol, și să las ca cererea și oferta să-și spună cuvântul”, a continuat Grapini.

Ministrul IMM-urilor a revenit imediat la antreprenori, arătând că deși unii dintre oamenii de afaceri nu sunt pregătiți pentru business, ei se comportă ca o barieră pentru ceilalți.

„Deci este clar, am spus-o răspicat, și la toate întâlnirile din județe, avem oameni de afaceri care au devenit blocatori. Nu se pricep, și asta nu e o vină, ci este o lipsă de cultură antreprenorială și a fost trendul ăla de după ’90, că toți puteau fi oameni de afaceri. Nu toți putem fi toți oameni de afaceri, pentru că nu toți putem cânta la operă, chiar dacă am vrea”, a conchis Grapini.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun