Ministrul Matache, chemat de Dragnea la partid să dea explicații privind situația autostrăzii Orăștie-Sibiu: „Vreau să aflu cine e de vină”

Ministrul Matache, chemat de Dragnea la partid să dea explicații privind situația autostrăzii Orăștie-Sibiu: Vreau să aflu cine e de vină
Publicat: 21/10/2015, 00:09

„Luni, domnul Matache trebuie să vină în Biroul Permanent să dea explicații, după ce vom primi și eu și colegii mei explicații, în conferința de presă de după BPN o să răspund a întrebare. Eu vreau, nu numai eu, partidul, prin conducerea lui, vrea să primească explicații despre ce s-a întâmplat acolo, e vina lui, e vina celor de dinainte, are altcineva vreo vină, a altora, s-a produs ceva în pământ. Nu știu, dar vreau niște explicații corecte ca să nu vorbim discuții la televizor”, a spus Dragnea, la o emisiune a postului Realitatea TV.

El a adăugat că a avut o discuție în acest sens cu ministrul Transporturilor, luni, după Congres și a fost stabilită informarea de săptămâna viitoare.

„Am avut o discuție cu domnul Matache luni dimineață, după Congres și am stabilit că luni va veni cu această informare”, a mai spus Dragnea.

Ministerul Transporturilor a cerut companiei italiene Salini Impregilo urgentarea și definitivarea aspectelor tehnice pentru remedierea deficiențelor și pentru finalizarea lucrărilor la lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie, în cadrul căruia o porțiune de 200 metri trebuie demolată și refăcută.

O delegație a MT, condusă de ministrul Iulian Matache, s-a întâlnit luni cu reprezentanți ai conducerii CNADNR, cât și cu reprezentanți ai companiei Salini Impregilo, pentru a discuta aspectele concrete ale problemelor autostrăzii Sibiu-Orăștie. Matache a făcut săptămâna trecută vizită pe șantierul autostrăzii Sibiu Orăștie.

„În funcție de soluția finală agreată, MT a solicitat stabilirea unui calendar cu termene precise, care să conducă la îndeplinirea întregului obiectiv al contractului de lucrări. S-a reafirmat, totodată, poziția părții române, aceea de a nu plăti în plus față de prevederile contractuale”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Lucrările de refacere a lotului trei al Autostrăzii Sibiu-Orăștie, care a fost închis la începutul lunii septembrie, între Săliște și Cunta, din cauza unor crăpături în asfalt, au fost demarate, termenul limita pentru finalizare fiind luna decembrie.

O porțiune de 200 de metri din Autostrada Sibiu-Orăștie, aflată în zona kilometrului 60 și deschisă în noiembrie 2014, va fi demolată și refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, din cauza unor probleme la fundație cauzate de infiltrații, estimadu-se că lucrările vor fi gata în decembrie.

Concluzia apare într-un raport al Companiei de Autostrăzi, în care specialiștii Direcției Calitate solicită demolarea și refacerea unei secțiuni din Autostrada Sibiu-Orăștie.

În raportul specialiștilor CNADNR se arată că fundația autostrăzii nu a fost executată corect și cu materialele prevăzute în proiect, iar în zona kilometrului 60+600 metri există infiltrații de apă la o adâncime de 8-10 metri.

„Ca urmare (a problemelor constatate, n.r.) solicităm extinderea investigațiilor din corpul autostrăzii pe o lungime corespunzătoare în stânga și în dreapta zonei de la kilometrul 60+600 metri până la eliminarea din fundație a argilei contractile și realizarea corpului autostrăzii pe o fundație sănătoasă”, concluzionează specialiștii companiei de drumuri.

Sursele citate arată că demolarea și refacerea autostrăzii vor avea loc „pe o lungime de aproximativ 200 de metri”, pe cheltuiala antreprenorului, iar lucrările ar urmă să fie finalizate în decembrie, când autostrada va fi redeschisă circulației.

Începând cu dată 7 septembrie, CNADNR a restricționat total traficul rutier între nodul rutier Săliște (km 270+020) și nodul rutier Cunta (km 292+455).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice