Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunță controale pe șantiere: Poluarea în orașe este mult mai mare la începutul primăverii

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunță controale pe șantiere: Poluarea în orașe este mult mai mare la începutul primăverii
Publicat: 09/02/2020, 14:33

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, duminică, la Iași, că va avea discuții cu reprezentanții Gărzii de Mediu pentru un control tematic pe șantiere. Potrivit lui Alexe, aproape jumătate din poluarea cauzată de particula PM10 ar putea fi eliminată prin salubrizare.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat într-o conferință de presă susținută la Iași că săptămâna viitoare va avea loc o videoconferință cu reprezentanții Gărzii de Mediu din toate județele cu privire la un control tematic pe șantiere, potrivit mediafax.ro.

„Este vorba de verificarea condițiilor impuse prin autorizațiile de mediu pentru șantiere, fie că vorbim de cele ale administrațiilor publice sau ale operatorilor privați, pentru că poluarea în orașe este mult mai mare la începutul primăverii și vom verifica dacă aceste condiții sunt respectate și dacă administrațiile publice locale fac o salubrizare eficientă a străzilor din orașe”, a spus Costel Alexe.

Potrivit acestuia, mai mult de 42% din particulele de PM10 ar putea fi eliminate printr-o salubrizare eficientă.

Sursă FOTO: Costel Alexe / Facebook (caracter ilustrativ)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase