Mircea Badea critică numărul mic de testări pentru coronavirus: Oribilă situația în această țară! Am depășit orice limită de tolerabilitate

Mircea Badea critică numărul mic de testări pentru coronavirus: Oribilă situația în această țară! Am depășit orice limită de tolerabilitate
Mircea Badea critică numărul mic de testări pentru coronavirus: Oribilă situația în această țară! Am depășit orice limită de tolerabilitate
Publicat: 26/10/2020, 11:50
Actualizat: 06/04/2021, 15:31

Mircea Badea critică faptul că în România nu se fac testări pentru coronavirus, precum în alte țări europene. „Oribilă situația în această țară. Am depășit orice limită de tolerabilitate”, a afirmat realizatorul TV. 

Mircea Badea a răbufnit în cadrul emisiunii pe care o prezintă la Antena 3. Prezentatorul critică faptul că în România „doctorii vedetă” oferă avertismente cetățenilor, iar președintele afirmă că testarea nu este recomandată, deși în alte țări, precum Italia, se testează în masă.

„Cred că vorbesc despre asta de cel puțin 4 luni. În România, doctorii vedetă ne spun că numai noi suntem responsabili de răspândirea bolii, să ne spălăm pe mâini, să stăm distanțați, să purtăm masca. Președintele ne-a spus ca testarea nu e recomandată. Zău? În Italia strategia este să testeze cât mai mult ca să blocheze răspândirea, în România strategia este să fim avertizați. Nu există zi în care medicii să nu ne avertizeze. În alte țări ale lumii, autoritățile își fac datoria de autortiăți. Testează cât mai mulți și depistează contacții celor infectați, astfel să se izoleze și să se testeze. În România președintele nostru ne-a spus că ce face lumea civilizată nu e recomandat în România. Dacă o fi să ajung la spital de COVID și medicii nu sunt prea ocupați să ”aresteze” cetățeni care nu au nevoie de tratament și oi avea loc printre atâția cetățeni care nu au nevoie de tratament, dar sunt ținuți cu forța pentru că sunt unii psihopați, și mă tratează și pe mine cineva, bine, dacă nu, nu. Oribilă situația în această țară. Am depășit orice limită de tolerabilitate. Poate facem și ce trebuie, de exemplu să testăm ca în Italia”, a declarat Mircea Badea. 

Iohannis: Testarea în masă, recomandată doar de persoane care vor să pară interesante

Testarea în masă este recomandată doar de persoane care vor să pară interesante, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis, care consideră că România nu are capacitate de testare pentru un număr „foarte-foarte mare”.

Întrebat dacă România nu ar putea prelua modelul Slovaciei, de testare în masă pentru COVID-19, președintele Klaus Iohannis a spus că România nu are capacitate pentru testare „în număr foarte – foarte mare”.

„În primul rând, România nu are capacitate pentru testare în număr foarte-foarte mare. Testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce practic nu se poate. Nu avem dotări, nu avem personalul pentru așa ceva și nici nu e recomandată”, a spus Iohannis.

Președintele a mai spus că testarea în masă este recomandată doar de către persoanele care „vor să pară interesante”.

„Testarea în masă nu este recomandată decât de către persoane care vor să pară interesante. Ceea ce este recomandat în România este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile. Știți foarte bine că se face anchetă epidemiologică și toate persoanele sunt testate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase