Mircea Cosma, președintele CJ Prahova, va sta în arest la domiciliu

Mircea Cosma, președintele CJ Prahova, va sta în arest la domiciliu
Publicat: 12/02/2014, 19:26
Actualizat: 29/07/2014, 19:31

În cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, pentru care DNA ceruse, de asemenea, arestarea, judecătorii au stabilit ca măsură preventivă controlul judiciar.

Decizia de miercuri nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Avocații lui Mircea Cosma au cerut, miercuri, instanței supreme cercetarea în libertate a președintelui Consiliului Județean Prahova sau, în cazul în care admite cererea procurorilor, să dispună măsura arestului la domiciliu, întrucât acesta are probleme cardiace grave și ar urma să se opereze.

Miercuri, după judecarea propunerii de arestare preventivă formulată de DNA, președintele CJ Prahova a plecat de la instanța supremă în jurul orei 15.50, după ce i-a expirat ordonanța de reținere, dar înainte ca judecătorii să decidă cu privire la cererea de arestare.

Cosma a spus, la ieșirea din sala de judecată, că are tensiune arterială 18 și că trebuie să se întoarcă la spital.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, medicul Daniel Nicolae, care l-a însoțit pe Cosma atât în drumul spre București, în ambulanță, cât și la ICCJ, unde i-a ținut perfuzia, a declarat că președintele Consiliului Județean Prahova va fi reinternat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești pentru noi investigații medicale.

Mircea Cosma a declarat corespondentului Mediafax că marți seară, înainte de a fi dus în arestul IPJ Prahova de la Câmpina, a fost supus unor investigații medicale conform procedurilor, iar medicul de la spitalul din Câmpina care a constatat că are tensiunea 18 a prescris trimiterea imediată la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

Marți, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost reținut de procurorii DNA pentru fapte de corupție, iar ulterior, pentru că avea tensiune foarte mare, a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, unde a fost internat în secția de Cardiologie până miercuri la prânz, când a fost dus la instanța supremă.

În dosarul în care a fost reținut Cosma, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influență și împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu, a transmis, marți, ministrului Justiției referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviințarea arestării preventive a acestuia.

Vlad și Mircea Cosma sunt urmăriți penal pentru trafic de influență, fiind acuzați de DNA că ar fi cerut și primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanții unor societăți comerciale, denunțători în cauză.

„Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influență, respectiv președintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societățile respective să obțină de la instituția publică lucrări și servicii curente supraevaluate, de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă, dar și decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înțelegerilor cu cei doi inculpați”, susțin procurorii DNA.

În același dosar, procurorii anticorupție l-au reținut, marți, pentru luare de mită și abuz în serviciu, pe Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, ce avea în subordine Serviciul Achiziții Publice și Contracte, precum și Serviciul Urmărire Lucrări Publice.

Mircea Cosma, în vârstă de 68 de ani, se află la al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova. El a deținut această funcție în perioada 2000 – 2004, fiind ales atunci de membrii Consiliului Județean în urma înțelegerilor politice. În mandatul 2004 – 2008, când președinte al CJ Prahova a fost Florin Anghel, reprezentant al PC, Cosma a fost ales vicepreședinte al CJ Prahova, funcție din care a demisionat, rămânând consilier județean. După o perioadă în care nu s-a aflat în prim-planul politicii locale, în august 2009 Mircea Cosma a preluat conducerea organizației Prahova a PSD, înlăturându-l din această funcție pe fostul ministru de interne Marian Săniuță, care din momentul congresului în care Cosma a fost ales nu s-a mai implicat în activitatea PSD, ulterior demisionând din acest partid. La alegerile din 2012, Cosma a fost reales președinte al CJ Prahova.

De asemenea, Mircea Cosma este vicepreședinte al PSD la nivel național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”