Mircea Geoană: „Rusia stagnează în ofensiva sa în sudul şi estul Ucrainei. Vom continua să sprijinim Ucraina”

Mircea Geoană: Rusia stagnează în ofensiva sa în sudul şi estul Ucrainei. Vom continua să sprijinim Ucraina
Mircea Geoană / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 15/05/2022, 20:55

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că Federația Rusă stagnează în sudul şi în estul Ucrainei, menționând faptul că Organizaţia Nord – Atlantică va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar.

Mircea Geoană a mai afirmat, duminică, faptul că Ucraina poate câştiga acest război, notează news.ro.

“În această etapă a războiului putem constata Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi din estul Ucrainei, vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar. Ucraina poate câştiga acest război. Iar acest lucru este datorat atât bravurii, eroismului şi capacităţii de luptă şi rezilienţei poporului ucrainean, dar şi a sprijinulu constant de ani de zile pe care NATO şi ţări din NATO l-au acordat acestui partener foarte important”, a declarat Mircea Geoană.

Reuniunea informală ministerială de externe a NATO de la Berlin a continuat duminică, fiind programate două sesiuni distincte, prima pe temele de actualitate şi interes sporit pentru NATO, cu accent pe politica NATO a „Uşilor Deschise”, războiul din Ucraina şi implicaţiile sale pentru securitatea euroatlantică. A doua sesiune a fost dedicată pregătirii Summitului NATO de la Madrid, din 28–30 iunie 2022, în special privind negocierea viitorului Concept Strategic al NATO, care va fi adoptat de liderii aliaţi cu acel prilej.