Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT. Ar fi adus un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro

Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT. Ar fi adus un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro
Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT. Ar fi adus un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro / Sursă Foto: Youtube, Captură
Publicat: 06/10/2020, 16:40
Actualizat: 06/04/2021, 15:41

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Acesta este anchetat într-un dosar în care FRF ar fi fost păgubită cu aproape 800.000 de euro în cazul construirii centrului de fotbal de la Buftea.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane

Potrivit unui anunț al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism,  procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.
Procurorii mai spun că în perioada 2009-2010, cei trei au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări pentru construirea unui centru de fotbal la Buftea, judeţul Ilfov.
De asemenea, potrivit procurorilor DIICOT, s-ar fi creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe firme controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu profil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc, arată DIICOT.
Dosarul în care este anchetat fostul președinte al Federației Române de fotbal a fost trimis către Tribunalul București.

Mircea Sandu a mai fost trimis în judecată și în anul 2019

În anul 2019, DNA l-a trimis în judecată pe Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, și pe soția acestuia, pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Mircea Sandu era acuzat că ar fi primit peste 700.000 lei ca Federația să încheie contracte cu o societate de avocatură.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase