Mircia Muntean avea alcoolemia de peste 1,00 la mie în momentul producerii accidentului rutier

Mircia Muntean avea alcoolemia de peste 1,00 la mie în momentul producerii accidentului rutier
Publicat: 31/10/2014, 16:21

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, în urma analizei probelor de sânge luate joi seară deputatului PSD Mircia Muntean la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva a reieșit că acesta avea o alcoolemie de peste 1,00 la mie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe de altă parte, contactați de corespondentul MEDIAFAX, reprezentanții Poliției Județene Hunedoara au spus că dosarul penal deschis în cazul accidentului în care a fost implicat Mircia Muntean a fost trimis deja Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru soluționare.

„Nu putem face publice acte dintr-un dosar care nu ne aparține”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nițu.

Accidentul în care a fost implicat Mircia Muntean s-a produs joi seară, pe șoseaua de centură a Devei, în apropierea stației CFR, unde un autoturism a acroșat un autobuz fără pasageri și un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roșie a semaforului.

Martorii au spus că la volanul autoturismului care a acroșat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care ar fi fost băut, acesta fiind scos din mașină cu sânge pe față de către un alt șofer.

La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean și a început să îl filmeze.

„Deputatul PSD era plin de sânge pe față și părea băut. A fost scos din mașină de ceilalți șoferi. Când a observat că îl filmez, a început să mă lovescă pe mine și camera. Un alt bărbat care era cu el m-a împins, iar el și m-a lovit pe mine și camera cu care filmam. Nu am renunțat. Atunci, paralmentarul a luat-o la fugă spre tufișuri și a intrat în ele. A ajuns undeva pe un gard și a rămas acolo atârnat fără să mai poată înainta. A fost scos de acolo de polițiști locali”, spunea cameramenul Ioan Boldor.

De altfel, în imaginile surprinse de acesta se observă cum Mircia Muntean împinge camera și apoi fuge în tufișuri.

În imagini se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufișuri de către polițiștii locali, desculț și plin de sânge pe față.

Parlamentarul Mircia Muntean a declarat în fața camerei de luat vederi, dar și în fața polițiștilor, că nu se afla el la volanul autoturismului implicat în accident.

Întrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a răspuns: „Accidentul nu s-a întâmplat. N-am condus eu! A condus Jenică…”.

Cameramanul a insistat: „Martorii spun că dumnevoastră erați la volan”, iar deputatul PSD răspunde: „Mi se pare fals! Ia întrebați 1000 de oameni cine a plecat din Peștiș cu mine până am ajuns aici?”. Cameramanul continuă cu întrebările, iar parlamentarul răspunde: „Beau cât vreau! Am șofer și beau cât vreau!”.

În urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit răni la cap și la față, a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Managerul unității medicale, Călin Laza, a declarat, vineri, că Mircia Muntean va mai rămâne internat o zi sau două.

„În urma investigațiilor medicale s-a stabilit că are un hematom de doi centimetri între pielea capului și cutia craniană, care se va resorbi în urma tratamentului. Trebuie ținut sub supraveghere până sâmbătă sau duminică, în funcție de evoluție. Starea lui este stabilă, iar el este în afara oricărui pericol”, afirma Călin Laza.

El mai preciza că medicii de la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Județean de Urgență din Deva i-au recoltat fostului primar probe biologice pentru a-i fi stabilită alcoolemia.

„I-au fost recoltate două probe în vederea stabilirii alccolemiei, ambele în prezența unui polițist. Prima probă s-a recoltat imediat ce a ajuns la UPU, iar cea de-a doua probă la două ore. Este o procedură standard. Probele au fost sigilate și predate poliției care le va duce la Medicina Legală pentru analiză”, explica managerul Spitalului Județean de Urgență din Deva.

La câteva ore de la producerea accidentului, Poliția Județeană Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care preciza că nu au existat victime și că șoferilor implicați li se vor preleva probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Vineri dimineață, Poliția Hunedoara a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, subcomisar Bogdan Nițu, declara pentru MEDIAFAX că, dată fiind calitatea de parlamentar a uneia dintre persoanele implicate în accident, dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mircia Muntean este de profesie inginer și a fost primarul municipiului Deva timp de patru mandate consecutiv. Toate cele patru mandate le-a câștigat în calitate de candidat PNL, până în urmă cu patru ani el fiind liderul organizației județene a partidului. Mircia Muntean a pierdut șefia PNL Hunedoara în favoarea actualului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, iar la scurt timp a fost exclus din PNL și s-a înscris în UNPR.

Mircia Muntean a candidat apoi din partea UNPR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, dar a pierdut alegerile în favoarea liberalului Mircea Ioan Moloț. Muntean a renunțat la funcția de vicepreședinte al UNPR, s-a înscris în PDL și a candidat la alegerile parlamentare pentru unul dintre colegiile din județul Hunedoara.

Devenit deputat, Mircia Muntean și-a pierdut calitatea de membru al PDL în luna iulie 2013, ca urmare a unei condamnări penale în primă instanță. În septembrie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe deputatul PDL Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mircia Muntean a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz în serviciu privind tranzacții nelegale de terenuri.

Între timp, Mircia Muntean s-a înscris în PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom