Mitropolitul Clujului: Ar trebui ca fiecare familie tânără să aibă măcar trei copilași

Redactor:
Gândul
Mitropolitul Clujului: Ar trebui ca fiecare familie tânără să aibă măcar trei copilași
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a vorbit, sâmbătă, în cadrul unui "marș pentru viață" desfășurat la Cluj-Napoca, despre "împuținarea nașterilor" din România și a spus că, dacă se dorește redresarea situației, "ar trebui ca fiecare familie tânără să aibă măcar trei copilași".

Participanții la „Marșul pentru viață” – peste 2.000 de persoane, conform organizatorilor – s-au adunat, sâmbătă, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum „Lăsați copiii să trăiască”, „Viața începe în momentul concepției”, „Spune «da» vieții”, „Prețuiește viața”, „Un copil e o bucurie”, „«Da» vieții, «nu» avortului”, „Fiecare viață este un dar de la Dumnezeu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a ținut un discurs în fața celor prezenți, vorbind despre „împuținarea nașterilor” din România și spunând că, dacă se dorește ca lucrurile să se redreseze pe plan social, „ar trebui ca fiecare familie tânără să aibă măcar trei copilași – unul pentru tata, unul pentru mama și celălalt pentru biserică și pentru țară”.

„Scopul acestui marș este de a binecuvânta viața. Dumnezeul nostru este al vieții, nu al morții”, a spus IPS Andrei Andreicuț.
La rândul său, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a afirmat că prin participarea la marș vrea să transmită clujenilor un mesaj privind importanța vieții.

„Viața are o origine sacră, iar omul nu este stăpânul vieții. O poate apăra sau o poate distruge. Dumnezeu nu a creat moartea, ci viața, iar noi, oamenii, suntem chemați să o apărăm. Noi luptăm pentru viață, pentru cei care nu au glas să își apere viața. Marșul este pentru viață, de la începutul ei pe cale naturală, până la sfârșitul ei pe cale naturală. Suntem și împotriva acestui păcat care este avortul, făcut deliberat, fără nicio motivație”, a spus episcopul greco-catolic.

Cristian Borz, unul dintre organizatorii marșului desfășurat sub sloganul „Fiecare viață este un dar”, a afirmat că scopul manifestării a fost „susținerea dreptului la viață pentru toate ființele umane, începând cu momentul concepției și până la moartea naturală”.

„Marșul a fost și unul împotriva avortului, dorim ca familiile să aducă pe lume copii, iar aceștia să trăiască în familiile în care s-au născut”, a menționat el.

Marșul a fost organizat de o fundație din Cluj-Napoca și de reprezentanții mai multor culte religioase. El s-a desfășurat în zona centrală a orașului și a durat o oră.

Vasile Măgrădean

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
Armata a ieșit în stradă. Numărul infectaților a crescut alarmant
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide