• Publicat:
Știri

Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, venerate de credicioși în Catedrala Schimbarea la față din Cluj-Napoca

Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, venerate de credicioși în Catedrala Schimbarea la față din Cluj-Napoca
Sute de credincioși greco-catolici din Cluj-Napoca se roagă, marți, la moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, cu ocazia pomenirii fostului Suveran Pontif în Biserica Catolică. Moaștele au fost dăruite episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla de cardinalul Stanislaw Dziwisz, arhiepiscop emerit de Cracovia.

Relicvariul, care conține o pânză cu picături din sângele Papei Ioan-Paul al II-lea, a fost depus, marți, în fața altarului Catedralei Greco-Catolice „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, iar credincioșii pot venera moaștele pe durata întregii zile.

Reprezentanții Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au declarat, marți, că lăcașul de cult va rămâne deschis atât cât timp vor fi credincioși dornici să stea în reculegere.

„Relicva, însoțită și de un atestat cu privire la prezența picăturilor din sângele Papei Ioan Paul al II-lea, a fost oferită episcopului Florentin Crihălmeanu, pentru Eparhia de Cluj-Gherla, în toamna anului 2016, de către cardinalul StanisÅ‚aw Dziwisz, arhiepiscop emerit de Cracovia, care timp de aproape 40 de ani a fost secretarul Papei Ioan Paul al II-lea. Moaștele se scot în fiecare an în 22 octombrie cu ocazia pomenirii fostului Suveran Pontif în Biserica Catolică”, au spus reprezentanții eparhiei.

Ioan Paul al II-lea a devenit papă în anul 1978 și a murit în 22 octombrie 2005. Acesta a fost beatificat în 2011 și sanctificat în anul 2014.

 

Inchide