• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

MODEL DECLARAȚIE pe PROPRIA RĂSPUNDERE, actualizat | Poate fi redactată integral și olograf

MODEL DECLARAȚIE pe PROPRIA RĂSPUNDERE, actualizat | Poate fi redactată integral și olograf
MODEL DECLARAȚIE pe PROPRIA RĂSPUNDERE, actualizat | Poate fi redactată integral și olograf

Potrivit ultimelor informații oficiale, declarația pe propria răspundere a fost simplificată pentru a veni în ajutorul cetățenilor care pot ieși din casă numai cu acest document, măsură prevăzută în Ordonanța Militară nr.3 care a intrat în vigoare pe 25 martie 2020. 

Grupul de Comunicare Strategică  anunță că documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

MODEL Adeverință pentru angajatori

MODEL Declarație proprie răspundere

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

 

Inchide