Momente de groază în Timișoara, în timpul furtunii devastatoare

Publicat: 17/09/2017, 22:40

Două persoane au murit, duminică, în urma unei furtuni violente care au avut loc în Timișoara. Încă trei persoane au murit, în Buziaș, județul Timiș, în urma furtunii violente, iar una la Moneasa, județul Arad. De asemenea, două persoane din Bistrița a decedat, bilanțul victimelor furtunilor violente ridicându-se astfel la opt morți. 48 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la Timișoara, iar în Alba șase oameni au ajuns la spital.

Din cauza furtunii violente din vestul țării, o gravidă care a rămas blocată în telescaunul de la Șuior după ce instalația a rămas fără energie electrică, a sărit din telescaun, starea ei fiind stabilă. Anunțul privind cazul a fost făcut de premierul Mihai Tudose.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost activată o celulă de criză, iar ministrul Carmen Danva merge, luni, la Timișoara și Arad pentru o evaluare a pagubelor, astfel încât să la următoarea ședință de guvern să poată fi acordate sumele necesare reparațiilor. Premierul Mihai Tudose a anunțat că Guvernul va începe de săptămâna viitoare implementarea unui sistem de alertă prin telefon, în caz de pericol. De asemenea, Executivul va acorda ajutoare financiare pentru comunitățile afectate.

De aemenea, președintele Klaus Iohannis s-a declarat „profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul țării” și a cerut autorităților să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situație de criză.

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase