Monica Iacob Ridzi, declarații emoționante la ieșirea din penitenciar. VIDEO

Redactor:
Vasile Magradean
Mai multe pe gandul.info

Monica Iacob Ridzi a declarat, miercuri seara, presei, la ieșirea din Secția Exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, după liberarea condiționată decisă de Tribunalul Cluj, că momentul este unul așteptat atât de ea cât și de familie.

„Încă nu reușesc să realizez, este un moment așteptat atât de mine cât și se familia mea, în special de cei doi copii foarte mici, extrem de afectați, care și ei au fost condamnați în ultimii aproape trei ani să trăiască fără mamă. Este o mare bucurie că pot, în sfârșit, să ajung acasă lângă ei, abia aștept să îi strâng în brațe și să le spun că mami a venit acasă pentru totdeauna, că nu mai pleacă”, a spus Ridzi.

Întrebată cum au trecut cele cinci ore de la decizia Tribunalului Cluj de eliberare, fostul ministru a spus că au fost cele mai grele din ultimii aproape trei ani de detenție.

Întrebată, în continuare, ce a simțit când judecătorul a dispus punerea sa în libertate, Monica Iacob Ridzi a subliniat că decizia a fost una corectă, așteptată și că a simțit o emoție puternică.

„Îndeplinesc toate condițiile pentru a fi liberată condiționat, a fost o decizie pe care am sperat să o primesc până în ultima clipă, că și eu voi fi tratată la fel ca toți ceilalți deținuți. Din fericire, acest lucru s-a întâmplat. Pe lângă cei aproape trei ani, peste 1000 de zile de detenție executate zi la zi, am prestat și activități lucrative, am beneficiat și de zile câștig obținute prin efectul Legii nr. 169/ 2017. Precizez că în momentul când legea a intrat în vigoare, eu executasem deja integral fracția prevăzută de lege pentru a beneficia de liberarea condiționată. În acest moment, cu zilele executate și cu zilele obținute prin efectul legii, am 4 ani din 5 considerați executați, mult mai mult decât prevede legea pentru a fi liberată condiționat”, a mai spus Monica Iacob Ridzi.

Aceasta a precizat că în momentul în care alți deținuți au fost eliberați beneficiind de prevederile acestei legi iar ea rămas în penitenciar, a simțit un sentiment de neputință.

„Mă așteptam oarecum la o contestare a deciziei, nu vreau să mă pronunț, ci doar să mă bucur de aceste momente”, a menționat Ridzi, care a adăugat că se va dedica familiei, copiilor, și că își dorește să fie mamă, soție, fiică și noră.

Soțul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu, primarul municipiului Petroșani, prezent la Tribunalul Cluj, a declarat presei că decizia de eliberare a soției sale a fost una „corectă și așteptată”.

„E normal să fiu emoționat după atâta timp. E o încărcătură extraordinară. Ultima perioadă a fost foarte grea, mai ales pentru cei mici, pentru că ei au fost cel mai afectați, dar și pentru toată familia și pentru ea. Le-am spus copiilor că mami vine acasă, s-au bucurat foarte tare, întreabă la ce oră va ajunge”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit acestuia, Monica Iacob Ridzi se află într-o stare de „echilibru relativ”.

Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Florin Cîțu, despre gestul nesocotit al Andreei Moldovan: „Nu putem să ne batem joc de...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Culiță Sterp a dispărut de la ”Survivor România”. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Faimosul....
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în două ţări europene
Inchide