Monica Ridzi, atac DUR pe blog la adresa lui Iohannis: Am fost naivă să cred că un om care nu are copii nu are o piatră în loc de inimă

Monica Ridzi, atac DUR pe blog la adresa lui Iohannis: Am fost naivă să cred că un om care nu are copii nu are o piatră în loc de inimă
Publicat: 07/12/2015, 08:24

„Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae. Copiii se bucură de cadourile primite și împărtășesc bucuria lor cu părinții. Nu toți, din păcate. Copiii mei sunt triști. Cum sunt, de altfel, de 10 luni de când nu mai sunt lângă ei. Sunt prea mici să înțeleagă de ce mama lor nu mai vine acasă, iar această situație îi afectează profund. Fetița de-abia a împlinit 2 ani, iar băiețelul are 5 ani. De când a început să vorbească, fetița îmi spune mereu: „Mami, te rog, vino acasă, vino la mine! De ce nu vii?”, iar băiețelul, care știe că sunt la spital, deși nu înțelege de ce sunt polițiști care mă păzesc, mă întreabă săptămânal, când vine în vizită la mine, dacă mă fac bine până la Crăciun…Ochii mi se umezesc de fiecare dată și „un nod în gât” mă împiedică uneori să îi răspund. Întotdeauna am fost acasă de Crăciun…I-am spus odată că depinde de domnul doctor, dacă mă vindec mai repede sau nu și Andrei mi-a răspuns, cu naivitate, că vrea să îl roage și el pe domnul doctor să facă ceva, să mă fac bine mai repede ca să pot merge acasă la ei…Ce este în sufletul meu numai Dumnezeu știe…”, a scris, dumincă, Monica Iacob Ridzi pe blogul personal.

Ea spune că a trăit cu speranța că în România mai există o urmă de omenie, dar că aceasta a murit în urmă cu 2 zile, când a aflat, de la televizor, că cererea de grațiere făcută în urmă cu 7 luni a fost respinsă de către președintele Klaus Iohannis.

„Vestea m-a lovit ca un trăsnet. Am fost din nou naivă să cred că mai există omenie, că singurul „doctor” care mă putea „trata” pentru a putea ajunge mai repede lângă îngerașii mei va renunța la haina de gheață. Am fost naivă să cred că un om care nu are copii nu are o piatră în loc de inimă. Nu i-am crezut pe cei care mi-au spus că un om care nu are copii nu înțelege drama din sufletul unei mame, din sufletul unor părinți disperați, drama din sufletul unor copii foarte mici și nevinovați. Am fost naivă să cred că grațierea va fi analizată cu atenție și aspectele umanitare vor conta în luarea unei decizii favorabile”, afirmă Monica Iacob Ridzi.

Ea adaugă că grațierea sa individuală nu ar fi însemnat că președintele o considera nevinovată, ci că doar „ar fi dat dovadă de omenie, de înțelegere față de situația dramatică” în care se află, și ea și copiii săi și, totodată, nu ar fi însemnat nici ștergerea cazierului, nici a pedepselor complementare, nici a prejudiciului (acoperit prin sechestrul asigurator pus pe bunurile pe care le deține împreună cu familia).

„Nu am contestat prejudiciul, deși este cel stabilit de procuror, în totală contradicție cu expertiza contabilă dispusă de către instanță, din care a reieșit că nu există prejudiciu în cauză. Grațierea mea individuală nu ar fi însemnat nicio abatere de la declarația din timpul campaniei electorale, când domnul Președinte a afirmat că nu va grația politicieni acuzați de fapte de corupție, pentru că eu nu am fost niciodată acuzată și nici condamnată pentru fapte de corupție. Infracțiunea de abuz în serviciu ce a fost reținută în cazul meu este o infracțiune de serviciu, nu de corupție. Grațierea mea individuală ar fi însemnat DOAR iertarea de executarea restului de pedeapsă în regim de detenție. Aș fi rămas cu toate celelalte pedepse complementare și obligații (mi-au fost stabilite interdicții pentru o perioadă de 8 ani!)”, precizează Moniva Iacob Ridzi.

Potrivit acesteia, nici președintele, și nici consilierii săi nu cunosc situația din penitenciarele din România, Ridzi adăugând că, dacă ar vedea în ce condiții sunt „reeducați” deținuții, chinul, umilința, bolile, durerea, suferința, mizeria…, poate s-ar gândi de două ori atunci când iau decizii care afectează viața unor oameni și viața copiilor lor.

„O grațiere ar fi însemnat un gest de omenie, un gest de supremă conștiință al Președintelui României, un gest în care, în naivitatea mea, am crezut. Un gest care l-ar fi făcut mai uman pe domnul Președinte, mai înțelegător cu suferința copiilor, în primul rând om. L-am rugat pe Președinte să cântărească cu atenție, pentru ca viața mea și a copiilor mei sunt în mâinile domniei sale. Am constatat, cu durere, că viețile noastre nu contează deloc”, mai spune Ridzi pe blogul personal.

Președintele Klaus Iohannis a respins, joi, cererile de grațiere formulate de fostul ministru Monica Iacob-Ridzi și de medicul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie 2015, de către instanța supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliția Județeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, dar din cauza stării sale de sănătate a fost transferată, în 2 martie, în baza unei solicitări de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava. Ulterior, ea a fost reîncarcerată la secția exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

În 26 martie, fostul ministru al Tineretului și Sportului a depus o cerere, care a fost înregistrată la Tribunalul Ilfov, pentru întreruperea executării pedepsei, motivând că suferă de numeroase afecțiuni medicale, printre care trombofilie și leuconeutropenie. Imediat după ce a fost încarcerată, Ridzi a reclamat condițiile în care stau deținuții, spunând că sistemul medical din închisori nu este bine gândit și că pentru un om bolnav ca ea condamnarea la închisoare este condamnare la moarte.

De asemenea, în 28 mai, soțul Monicăi Iacob Ridzi, primarul din Petroșani Tiberiu Iacob Ridzi, anunța că a depus o cerere de grațiere în numele soției sale, document în care au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât și situația celor doi copii ai cuplului. Monica Iacob Ridzi a invocat în cererea de a părăsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul că are doi copii, respectiv o fetiță de un an și șapte luni și un băiat în vârstă de cinci ani. În susținerea cererii de grațiere, fostul ministru a depus mai multe documente, între care și o dovadă că suferă de o boală hematologică, iar din cauza imunității scăzute, orice infecție pe care ar putea să o ia în penitenciar i-ar putea fi fatală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?