Monica Ridzi, atac DUR pe blog la adresa lui Iohannis: Am fost naivă să cred că un om care nu are copii nu are o piatră în loc de inimă

Redactor:
Andreea Unturica
Monica Ridzi, atac DUR pe blog la adresa lui Iohannis: Am fost naivă să cred că un om care nu are copii nu are o piatră în loc de inimă
Monica Ridzi, atac DUR pe blog la adresa lui Iohannis: Am fost naivă să cred că un om care nu are copii nu are o piatră în loc de inimă

„Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae. Copiii se bucură de cadourile primite și împărtășesc bucuria lor cu părinții. Nu toți, din păcate. Copiii mei sunt triști. Cum sunt, de altfel, de 10 luni de când nu mai sunt lângă ei. Sunt prea mici să înțeleagă de ce mama lor nu mai vine acasă, iar această situație îi afectează profund. Fetița de-abia a împlinit 2 ani, iar băiețelul are 5 ani. De când a început să vorbească, fetița îmi spune mereu: „Mami, te rog, vino acasă, vino la mine! De ce nu vii?”, iar băiețelul, care știe că sunt la spital, deși nu înțelege de ce sunt polițiști care mă păzesc, mă întreabă săptămânal, când vine în vizită la mine, dacă mă fac bine până la Crăciun…Ochii mi se umezesc de fiecare dată și „un nod în gât” mă împiedică uneori să îi răspund. Întotdeauna am fost acasă de Crăciun…I-am spus odată că depinde de domnul doctor, dacă mă vindec mai repede sau nu și Andrei mi-a răspuns, cu naivitate, că vrea să îl roage și el pe domnul doctor să facă ceva, să mă fac bine mai repede ca să pot merge acasă la ei…Ce este în sufletul meu numai Dumnezeu știe…”, a scris, dumincă, Monica Iacob Ridzi pe blogul personal.

Ea spune că a trăit cu speranța că în România mai există o urmă de omenie, dar că aceasta a murit în urmă cu 2 zile, când a aflat, de la televizor, că cererea de grațiere făcută în urmă cu 7 luni a fost respinsă de către președintele Klaus Iohannis.

„Vestea m-a lovit ca un trăsnet. Am fost din nou naivă să cred că mai există omenie, că singurul „doctor” care mă putea „trata” pentru a putea ajunge mai repede lângă îngerașii mei va renunța la haina de gheață. Am fost naivă să cred că un om care nu are copii nu are o piatră în loc de inimă. Nu i-am crezut pe cei care mi-au spus că un om care nu are copii nu înțelege drama din sufletul unei mame, din sufletul unor părinți disperați, drama din sufletul unor copii foarte mici și nevinovați. Am fost naivă să cred că grațierea va fi analizată cu atenție și aspectele umanitare vor conta în luarea unei decizii favorabile”, afirmă Monica Iacob Ridzi.

Ea adaugă că grațierea sa individuală nu ar fi însemnat că președintele o considera nevinovată, ci că doar „ar fi dat dovadă de omenie, de înțelegere față de situația dramatică” în care se află, și ea și copiii săi și, totodată, nu ar fi însemnat nici ștergerea cazierului, nici a pedepselor complementare, nici a prejudiciului (acoperit prin sechestrul asigurator pus pe bunurile pe care le deține împreună cu familia).

„Nu am contestat prejudiciul, deși este cel stabilit de procuror, în totală contradicție cu expertiza contabilă dispusă de către instanță, din care a reieșit că nu există prejudiciu în cauză. Grațierea mea individuală nu ar fi însemnat nicio abatere de la declarația din timpul campaniei electorale, când domnul Președinte a afirmat că nu va grația politicieni acuzați de fapte de corupție, pentru că eu nu am fost niciodată acuzată și nici condamnată pentru fapte de corupție. Infracțiunea de abuz în serviciu ce a fost reținută în cazul meu este o infracțiune de serviciu, nu de corupție. Grațierea mea individuală ar fi însemnat DOAR iertarea de executarea restului de pedeapsă în regim de detenție. Aș fi rămas cu toate celelalte pedepse complementare și obligații (mi-au fost stabilite interdicții pentru o perioadă de 8 ani!)”, precizează Moniva Iacob Ridzi.

Potrivit acesteia, nici președintele, și nici consilierii săi nu cunosc situația din penitenciarele din România, Ridzi adăugând că, dacă ar vedea în ce condiții sunt „reeducați” deținuții, chinul, umilința, bolile, durerea, suferința, mizeria…, poate s-ar gândi de două ori atunci când iau decizii care afectează viața unor oameni și viața copiilor lor.

„O grațiere ar fi însemnat un gest de omenie, un gest de supremă conștiință al Președintelui României, un gest în care, în naivitatea mea, am crezut. Un gest care l-ar fi făcut mai uman pe domnul Președinte, mai înțelegător cu suferința copiilor, în primul rând om. L-am rugat pe Președinte să cântărească cu atenție, pentru ca viața mea și a copiilor mei sunt în mâinile domniei sale. Am constatat, cu durere, că viețile noastre nu contează deloc”, mai spune Ridzi pe blogul personal.

Președintele Klaus Iohannis a respins, joi, cererile de grațiere formulate de fostul ministru Monica Iacob-Ridzi și de medicul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie 2015, de către instanța supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliția Județeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, dar din cauza stării sale de sănătate a fost transferată, în 2 martie, în baza unei solicitări de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava. Ulterior, ea a fost reîncarcerată la secția exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

În 26 martie, fostul ministru al Tineretului și Sportului a depus o cerere, care a fost înregistrată la Tribunalul Ilfov, pentru întreruperea executării pedepsei, motivând că suferă de numeroase afecțiuni medicale, printre care trombofilie și leuconeutropenie. Imediat după ce a fost încarcerată, Ridzi a reclamat condițiile în care stau deținuții, spunând că sistemul medical din închisori nu este bine gândit și că pentru un om bolnav ca ea condamnarea la închisoare este condamnare la moarte.

De asemenea, în 28 mai, soțul Monicăi Iacob Ridzi, primarul din Petroșani Tiberiu Iacob Ridzi, anunța că a depus o cerere de grațiere în numele soției sale, document în care au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât și situația celor doi copii ai cuplului. Monica Iacob Ridzi a invocat în cererea de a părăsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul că are doi copii, respectiv o fetiță de un an și șapte luni și un băiat în vârstă de cinci ani. În susținerea cererii de grațiere, fostul ministru a depus mai multe documente, între care și o dovadă că suferă de o boală hematologică, iar din cauza imunității scăzute, orice infecție pe care ar putea să o ia în penitenciar i-ar putea fi fatală.

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Calendar ortodox 2 octombrie 2020. Sărbătorim un sfânt care înlătură vrăjile
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide