Motivul pentru care tot mai mulți tineri cu COVID-19 ajung la ATI. Unii mor în câteva ore de la internare

Motivul pentru care tot mai mulți tineri cu COVID-19 ajung la ATI. Unii mor în câteva ore de la internare
Motivul pentru care tot mai mulți tineri cu COVID-19 ajung la ATI. Unii mor în câteva ore de la internare, FOTO: Pixabay
Publicat: 02/09/2020, 10:50

Nu mai puțin de 522 de pacienți cu coronavirus se află internați în stare gravă la ATI, mulți dintre ei tineri și chiar copii. Mitul potrivit căruia tinerii nu pot fi afectați de coronavirus este spulberat pe zi ce trece de realitatea cruntă din spitalele românești!

OMS precizează că, în cazul adulților tineri fără alte afecțiuni, răspunsul imunitar exagerat poate să ducă la deces în câteva ore.

Tot mai mulți copii ajung în spital cu coronavirus. Înainte de începutul anului școlar, la Timișoara sunt internați opt copii cu Covid-19.

Copilași cu coronavirus, internați de urgență

Cel mai mic pacient are 2 ani, iar cel mai mare 12.

“Dacă vă amintiţi, în decembrie, ianuarie, februarie în Italia, prima dată SARS-CoV-2 a lovit la vârstnici, urmând ca într-o lună jumătate să fie o patologie la tineri activi să spunem aşa, 40-55 de ani.”, a declarat Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, potrivit stirileprotv.ro.

Chiar dacă numărul îmbolnăvirilor a scăzut la 1.053 în 24 de ore, zilnic am asistat la decese în rândul tinerilor. Doi dintre morți sunt și la ultimul bilanț și nu prezentau alte afecțiuni!

Explicațiile medicilor specialiști. Beatrice Mahler: „E ca și când tragi la loto”

OMS definește tinerii ca fiind cu vârste între 18-50 de ani. “Răspunsul imunitar e atât de puternic încât distruge propriile ţesuturi. Asta se întâmplă în special la orgsnimele tinere care răspund vulcanic. Am avut decese la 27 de ani şi la 40 de ani, fără nicun fel de comorbiditate, care se produce în câteva zile. De asta noi am spus toată vara că, indiferent de vârstă, trebuie respectate măsurile de protecţie. Tânărul face disfuncţie cardio-respiratorie.”, explică Dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

“Am avut tineri care au venit cu forme uşoare de afectare, cu simptome banale, care au ajuns în terapie intensivă în câteva zile şi au necesitat inclusiv dializă pentru a depăşi acel moment. E ca şi atunci când tragi la loto.”, a declarat Dr. Beatrice Mahler, manager „Marius Nasta”.

Riscul în rândul tinerilor crește mai ales dacă aceștia sunt și obezi. Medicii le recomandă tinerilor, în general, să urmărească prin analize nivelul vitaminei D în sânge.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult