Neregulile descoperite în urma unui control la firma care deținea autocarul care s-a răsturnat în Muntenegru. „Chiar eu i-am scris procesul verbal de amendă, l-am completat cu satisfacție”

Neregulile descoperite în urma unui control la firma care deținea autocarul care s-a răsturnat în Muntenegru. Chiar eu i-am scris procesul verbal de amendă, l-am completat cu satisfacție
Publicat: 28/06/2013, 19:01
Actualizat: 28/06/2013, 19:01

Șoferul autocarului care s-a răsturnat în Muntenegru, George Ciobanu, nu avea contract de muncă la firma care asigura transportul, nici avizele medical și psihologic, a declarat, vineri, Adrian Kritikos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Inspectorul Adrian Kritikos a spus că imediat după producerea accidentului a fost în control la sediul firmei Gregory Tour, căreia îi aparținea autocarul implicat în accident, iar patronul acesteia nu a putut prezenta contractul de muncă, avizul medical și cel psihologic pentru George Ciobanu.

Patronul firmei avea opt șoferi angajați, dintre care șapte aveau acte în regulă, a precizat Adrian Kritikos.

În urma verificărilor, inspectorul ISCTR a anunțat că s-au găsit mai multe nereguli, motiv pentru care patronul firmei Gregory Tour, Ștefan Grigore, a primit dublul amenzii maxime.

„Chiar eu i-am scris procesul verbal de amendă, pe care mărturisesc că l-am completat cu satisfacție”, a mai spus Kritikos, fără a preciza cuantumul amenzii.

Un autocar al firmei Gregory Tour, în care se aflau turiști români, s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00, ora României. În urma accidentului și-au pierdut viața 18 persoane, printre care și șoferul autocarului, iar alte 29 au fost rănite. Răniții au fost aduși în România marți, cu două aeronave militare, și internați la spitalele Universitar, Floreasca, Elias și Bagdasar-Arseni.

Autocarul era condus de George Ciobanu, care lucra ca șofer în cadrul Poliției Capitalei, la Logistică. Potrivit oficialilor din Poliția Capitalei, el lucra din septembrie 2012 și la firma care a transportat turiștii în Muntenegru.

Patronul firmei Gregory Tour, Ștefan Grigore, declara marți, după ce a fost audiat la Parchetul instanței supreme, că George Ciobanu, care era și angajat al Poliției Capitalei, a fost „detașat temporar” pentru această deplasare de la o firmă patronată de fiul acestuia, după ce angajatul programat inițial pentru cursă a intrat în concediu.

El a adăugat că le-a dat procurorilor informații privind starea tehnică și juridică a autocarului, precum și despre șoferii firmei.

Patronul de la Gregory Tour a mai spus că a fost solicitat de procurori să aducă documente justificative de la firmă și că va sprijini, în acest caz, și cercetările Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La Parchetul instanței supreme a fost, marți, și directorul agenției de turism Mareea Travel, Marius Usturoiu. Acesta declara că a fost chemat de anchetatori pentru a i se spune ce documente necesare pentru anchetă să aducă.

Mareea Travel este agenția care a organizat circuitul turistic în care s-a produs accidentul, Usturoiu afirmând, luni, că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma acestuia aparține transportatorului, Gregory Tour.

Parchetul instanței supreme face o anchetă în cazul accidentului, sesizându-se din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Secția de urmărire penală și criminalistică a Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție a cerut sprijinul autorităților din Muntenegru în acest caz, au precizat reprezentanții instituției.

Anchetatorii muntenegreni au stabilit că autocarul se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, aceasta fiind de două ori mai mare decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, citate de presa locală.

În scurt timp se face ANUNȚUL! Sute de mii de români așteaptă în aceste clipe să vadă LISTELE

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată