NIMENI nu a observat, nici eu am observat această greșeală! Secretarul „TRICOAIE” se scuză după exprimarea nefericită

Redactor:
Loredana Ficiu
Cosmin Buzura, secretar de stat în MTS, a declarat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, că atunci când a folosit „tricoaie" în loc de „tricouri" a fost vorba de o „exprimare nefericită".

Întrebat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, despre momentul în care a folosit cuvântul „tricoaie” în loc de „tricouri”, în contextul Centenarului, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului a spus că a fost „o exprimare nefericită„, pe care nici măcar el nu a observant-o.

„A fost o exprimare nefericită. Cred ca mesajul trebuie văzut dincolo de această exprimare nefericită. În continuare spun că trebuie să ne mândrim că suntem români, trebuie să ne mândrim cu Centenarul. Nimeni nu a observat, nici eu am observat această greșeală, să spunem așa. Am vorbit și cu reprezentanții presei din Oradea, trebuie să ne bazăm pe evenimentele sportive. La Oradea este Campionatul European de Șah, aici (la Târgu-Jiu -n.r.) trebuie să ne bazăm pe Campionatul Național de Baschet. Cred că trebuie să vedem dincolo de unele expresii așa-zis nefericite. Nu face parte din vocabularul meu, nu folosesc niciodată. Dacă vă uitați și pe înregistrare, am pus și mâna pe microfon și nu este un cuvânt foarte clar. Îmi cer scuze în primul rând față de românii care s-au simțit ofensați, îmi cer scuze public față de ei pentru această scăpare, să zic gramaticală”, a spus Buzura.

Acesta speră că nu va rămâne cunoscut din cauza folosirii incorecte a unui cuvânt. Buzura a precizat că, deși se îmbracă în cămașă, de obicei, de această data a folosit un tricou.

„Tot timpul port cămașă. Acum am venit special în tricou, că am știut că o să sară presa pe mine. (…) Sper să nu rămână în istoria sportului românesc această greșeală sau eroare gramaticală”, a mai spus Buzura.

La rândul său, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a spus că a avut discuții cu Cosmin Buzura și crede că de vină au fost emoțiile.

Eu v-aș ruga să lăsăm la o parte această exprimare nefericită și să discutăm despre turneul la care am venit. (…) Sunt discuții pe care le-am avut, sunt discuții private și nu aș vrea să menționez. A fost cel mai probabil o exprimare nefericită. Știți foarte bine ceea ce a vrut să spună, a fost doar o expresie nefericită, nu a fost nicio intenție de a stâlci un cuvânt, probabil că emoțiile uneori îți joacă feste”, a spus Ioana Brad.

Cosmin Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, a folosit, într-o conferință de presă ținută la Federația de Șah, cuvântul „tricoaie” în loc de „tricouri”, precizarea fiind făcută în contextul Centenarului.

Avem 100 de ani de la Marea Unire și cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm și străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul, să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afișele noastre, pe tot ceea ce înseamnă”, a declarat Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, la Oradea, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina de Facebook a Federației Române de Șah.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, și secretarul de stat, Cosmin Buzura, se află, sâmbătă, în vizită la Târgu-Jiu, unde are loc Turneul Final al Ligii Naționale de Baschet 3×3.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
BOMBĂ! Prima măsură pe care o va lua Prințul Charles când va deveni rege al...
COMENTARIU Marius Oprea / Liberi şi fericiţi. Pînă cînd?
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Insula pe care se vor strânge posesorii de bitcoin. Cât costă o locuință
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Cum îți dai seama dacă mai sunt buni sau nu cartofii. Ce apare pe coaja...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Anunţul ŞOC al zilei vine din Germania: Decizia luată de Angela Merkel cutremură Europa. Este...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Încă o companie românească a dat lovitura în toată lumea. Ce face aplicaţia lor, care...
Inchide