Noi detalii despre explozia de la pensiunea din Cluj, unde o persoană şi-a pierdut viaţa. Vecinii simţeau miros de gaz în zonă de mai multe zile

Noi detalii despre explozia de la pensiunea din Cluj, unde o persoană şi-a pierdut viaţa. Vecinii simţeau miros de gaz în zonă de mai multe zile
Noi detalii despre explozia de la pensiunea din Cluj, unde o persoană şi-a pierdut viaţa / Sursă Foto: Captură Video
Publicat: 11/12/2021, 23:11
Actualizat: 11/12/2021, 23:19

Ancheta în cazul exploziei pensiunii de la Cluj, în urma căreia o tânără a murit, este în desfășuarare. S-ar fi găsit scurgeri de gaze la reţeaua stradală. Cazul a fost preluat de procurori, care fac cercetări pentru ucidere din culpă, relateză Observator.

Muncitorii au găsit astăzi ţeava de gaze tasată.

„Nu ştiu cauza, dar au fost scurgeri, aici în stradă”, spune un muncitor.

Oamenii din zonă spun că s-ar fi simţit miros de gaze pe stradă încă de acum câteva zile, dar nimeni nu le-ar fi dat importanţă.

Mirosul de gaz persista de câteva zile

Specialiştii afirmă că gazul se putea infiltra în pensiune, chiar dacă scurgerile au avut loc pe stradă. Tocmai din acest motiv, sunt obligatorii senzorii de detecţie.

Vasile Sălătioan, administrator firmă de instalaţii: Cum funcţionează? Detectorul simte prezenţa gazului metan nears şi opreşte electroventilul de la exteriorul instalaţiei. Mai sunt posibile infiltraţii din sistemul de distribuţie stradal. Pot ajunge pe lângă sistemul de canalizare, pe lângă reţelele de cabluri electrice care vin din pământ şi chiar pe lângă sistemul de gaze naturale, înseamnă că elementele de siguranţă nu funcţionează.

Dacă pensiunea era dotată cu astfel de senzori sau nu, vor stabili procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care au preluat cazul. Între timp, ceilalţi locuitori din zona afectaţi de explozie îşi evaluează pagubele.

Păgubit: Aproape a fost geamul împins spre mine, smuls cu ramă cu tot…Acoperişul, aici alea…maşinile, geamul din spate cred ca e spart.

Starea celor doi muncitori răniţi în incendiu rămâne stabilă. Unul dintre ei a fost transferat aseară cu o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Capitală, dar este în afara oricărui pericol. Trupul femeii decedate a fost găsit carbonizat într-o altă cameră, goală. Anchetatorii cred că aceasta a încercat să găsească ieşirea, dar din cauza fumului ar fi intrat pe o altă uşă. Proprietarul pensiunii refuză în continuare să ne ofere un punct de vedere.