NOI DIFICULTĂȚI pentru Liviu Dragnea. Instanța Supremă a decis redeschiderea unui alt dosar TEL DRUM în care e vizat liderul PSD

NOI DIFICULTĂȚI pentru Liviu Dragnea. Instanța Supremă a decis redeschiderea unui alt dosar TEL DRUM în care e vizat liderul PSD
Publicat: 01/10/2018, 17:11
Actualizat: 25/03/2019, 20:07

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție. Confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă în dosarul Direcției Naționale Anticorupție numai in rem și numai cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată în minuta magistraților de la instanța supremă.

Instanța a decis și menținerea celorlalte dispoziții ale rezoluției din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neînceperea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de stabilire cu intenție a unei valori diminuate a activelor unei societăți.

Ancheta în acest dosar a fost inițial închisă în 2013, însă procurorii DNA au cerut redeschiderea urmăririi penale, motivând că că la momentul anchetei, probele nu au fost administrate în mod corespunzător și acum dețin probe noi.

Această cauză vizează privatizarea Tel Drum, precum și reabilitarea unor drumuri județene. În dosar mai sunt vizați Victor Piperea, Ion Mirancea, Mugur Bătăuș, Victorița Păscuțu, Gheorghe Giui și omul de afaceri Marius Fișcuci (fost patron al Tel Drum).

Dosarul, care are legătură cu compania Tel Drum, a fost clasat în anul 2013, însă procurorii au decis să-l redeschidă, în baza unor rapoarte ale OLAF. DNA a depus cererea de redeschidere pe data de 3 iulie și are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)”.

Dosarul vizează modul în care a fost privatizată compania TelDrum și contractele pe care această firmă le-ar fi primit de la Consiliul Județean Teleorman în perioada când președinte al Consiliului Județean era Liviu Dragnea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase