Noi informații în cazul crimei din Centrul Vechi. Motivul iese la suprafață

Noi informații în cazul crimei din Centrul Vechi. Motivul iese la suprafață
Publicat: 07/07/2014, 16:20
Actualizat: 11/02/2019, 16:03

Potrivit surselor citate, bărbatul ucis, Nicu Stanciu, a închiriat spațiul de pe strada Gabroveni, fără drept de subînchiriere, de la o persoană care, la rândul ei, îl primise în concesiune de la administrația locală. Pentru că nu avea dreptul să subînchirieze spațiul și nici nu avea bani să investească, Stanciu a început să-și caute un asociat. Așa a ajuns, în februarie, la Vasile Văduva, pe care îl cunoștea de mulți ani, în condițiile în care acesta fusese managerul unui club din zona Pieței Amzei, care funcționează într-un spațiu deținut de Nicu Stanciu.

La un moment dat, în 2008, cei doi au fost și asociați într-o afacere cu terenuri, în Pipera, în urma căreia Stanciu ar fi rămas dator la Văduva cu 120.000 de euro.

La vremea respectivă, Stanciu i-ar fi spus lui Văduva să încaseze mai multe chirii de la club, în valoare lunară de 3.500 de euro pe lună, însă, până la urmă, acesta nu ar fi reușit să încaseze niciun ban.

În ciuda relațiilor tensionate, Nicu Stanciu i-a arătat lui Văduva spațiul din Centrul Vechi și i-a propus o asociere. Conform înțelegerii, el urma să pună la dispoziție spațiul, iar Văduva să investească 25.000 de euro în reamenajare. O parte din banii investiți urmau să fie restituiți de Stanciu în momentul în care acesta ar fi primit 40.000 de euro, pe care urma să-i încaseze în urma unei executări judecătorești, de la o firma de îmbrăcăminte.

Fără să semneze niciun document, Văduva i-ar fi dat lui Stanciu diferite sume de bani, cele mai multe cuprinse între 3.000 și 5.000 de euro, pe care bărbatul ar fi trebuit să le investească în reamenajare. Cu toate acestea, lucrările nu avansau deloc, iar între cei doi asociați au început să apară primele neînțelegeri.

Conform anchetatorilor, Vasile Văduva insista pe lângă Nicu Stanciu să se grăbească renovarea, în condițiile în care vara era din ce în ce mai aproape, iar terasa nu era gata.

În aceste condiții, Văduva i-a propus lui Nicu Stanciu să mai aducă un investitor în afacere, Mihai Dragomir. Acesta din urmă a început, la rândul său, să-i dea lui Stanciu, tot pentru renovare, diferite sume de bani. Lucrările, însă, avansau la fel de greoi.

Pentru că au văzut că, în ciuda banilor cheltuiți, restaurantul nu va fi gata până la venirea verii, Vasile Văduva și Mihai Dragomir i-au spus lui Stanciu că sunt dispuși să plătească ei 15.000 de euro unei firme de construcții.

Nicu Stanciu s-a opus și le-a cerut acestora alți 5.000 de euro.

Vasile Văduva și-ar fi dat seama că este victima unei înșelăciuni și l-ar fi anunțat pe Stanciu că este dispus să renunțe la sumele investite în locația din Centrul Vechi, dacă își primește înapoi cei 120.000 de euro pierduți în 2008. În acest sens, i-a cerut lui Nicu Stanciu să semneze un document prin care să recunoască datoria.

Stanciu a fost de acord să semneze actul, însă Vasile Văduva a aflat, de la un avocat, că înscrisul respectiv, prin modul în care fusese întocmit, era lipsit de valoare.

În aceste condiții, l-a anunțat pe Stanciu că actul trebuie refăcut.

În ziua crimei, cei doi s-au întâlnit la terasa restaurantului, iar Nicu Stanciu a luat hârtia și a plecat să o modifice. După ce a revenit, Văduva a costatat că acesta a făcut mai multe greșeli și l-a pus să rescrie declarația. După aproximativ două ore, acesta s-a întors, însă documentul conținea alte greșeli.

Furios, Vasile Văduva i-a spus atunci lui Stanciu să intre cu el în imobil, pentru a nu se certa față de personalul terasei. Înăuntru, Nicu Stanciu l-a anunțat că, dacă dorește să facă actele așa cum vrea el, atunci trebuie să-i mai dea 3.000 de euro.

Acela a fost momentul, spun achetatorii, când Văduva a pus mâna pe un ciocan aflat în apropiere și l-a lovit în cap, de mai multe ori, pe asociatul său.

Procurorii criminaliști de la Parchetul Tribunalului București au dispus, în 4 iulie, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Vasile Văduva, pentru omor. Ulterior, cercetările au fost extinse, Văduva fiind cercetat și pentru distrugere prin incediere și profanare de cadavre, s-a arătat într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului București.

Anchetatorii au prezentat modul în care Vasile Văduva l-ar fi ucis pe Nicușor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, la data de 13.06.2014, în jurul orelor 15:00, în timp ce se afla în imobilul situat pe str. Gabroveni nr. 16, inculpatul Văduva Vasile l-a lovit în mod repetat, cu o intensitate deosebită, cu un ciocan, pe asociatul său, victima S.N., la nivelul capului, provocând în acest mod decesul acestuia. În zilele următoare comiterii faptei, inculpatul a acoperit cadavrul cu un material textil și l-a introdus într-un sac din plastic, iar apoi l-a ascuns sub podeaua din lemn, într-o cameră de la etajul imobilului, la baza unui stâlp de rezistență. Ulterior, în noaptea de 17/18.06.2014, întrucât cadavrul intrase în stare de putrefacție și exista pericolul să fie găsit de alte persoane, Văduva Vasile a incendiat imobilul turnând substanțe inflamabile peste cadavru”, arată procurorii.

Tribunalul București a admis propunerea de arestare preventivă a lui Vasile Văduva pe o durată de 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!