Noi restricții! Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc, în două localități din județul Cluj

Noi restricții! Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc, în două localități din județul Cluj
Se reînchid restaurantele în București, au decis autoritățile
Publicat: 06/10/2020, 07:15
Actualizat: 06/04/2021, 15:42

Restaurantele, cafenelele și jocurile de noroc se închid începând de astăzi, în localitățile clujene Dej și Gherla, întrucât rata de infectare a depășit 1,5 la mia de locuitori, a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Până când în Dej și Gherla se va ajunge la o rată a incidenței mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori, se instituie măsuri restrictive, în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Așadar, restaurantele, cafenelele, barurile se vor închide în Dej și Gherla, inclusiv în interiorul pensiunilor și hotelurilor. De asemenea, și sălile de jocuri de noroc se vor închide până când va scădea numărul îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Vor putea funcționa, însă, terasele, cu respectarea distanței de 2 metri între mese și cu participarea a cel mult șase persoane la o masă.

Restricțiile anunțate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj pentru localitățile Dej și Gherla

Iată restricțiile anunțate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj:

  • suspendarea activității cu publicul, a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;
  • suspendarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în hotel;
  • suspendarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
  • prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al preşedintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase