Nou deces la Complexul Energetic Oltenia | Un angajat a murit în somn: „Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe șantierul lui?”

Nou deces la Complexul Energetic Oltenia | Un angajat a murit în somn: „Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe șantierul lui?
Publicat: 09/10/2019, 10:53

Daniel Licărete, un bărbat de 51 de ani, din comuna Bolboși, angajat al Carierei Miniere Jilț Nord din cadrul CEO, a murit miercuri în somn.

Fiica acestuia a sesizat Poliția.

Surse apropiate anchetei susțin că soția bărbatului a declarat că acesta avea probleme cardiace, pentru care i s-a prescris un tratament, pe care însă refuza să-l urmeze. Salariatul își luase miercuri o zi liberă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, a declarat, corespondentului Mediafax, că a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Primele verificări arată că bărbatul ar fi murit în urma unui infarct. Acesta este cel de-al doilea angajat al CEO care a murit în ultimele trei luni.

La Camera Deputaților se află un proiect de lege privind scăderea cu doi ani a vârstei de pensionare la CEO, de la 57 la 55 de ani, care nu a fost adoptat marți. Un lider de sindicat este de părere că acest proiect le-ar putea salva viața multor angajați.

„Poate acest om nu murea, poate se ducea și se trata. Stătea liniștit acasă, nu mai primea stresul care e aici. A murit de inimă, dacă a murit în somn, dacă era acasă poate stătea liniștit, se ducea la o stațiune, cu familia și nu murea. Puteam să evităm acest lucru dacă proiectul era adoptat și era redusă vârsta de pensionare. Putem să evităm cu mulți oameni. Cât mai avem de trăit, vrem să stăm acolo acasă, ca pensionarii, să avem grijă de nepoți. Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe șantierul lui? Suntem bolnavi”, a declarat, corespondentului Mediafax, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Reprezentanții CEO sunt de părere că reducerea vârstei de pensionare nu ar rezolva problemele de sănătate ale angajaților și că este important să respecte tratamentul și recomandările medicilor.

„Nefericitul eveniment s-a întâmplat acasă, dimineața, în jurul orei 4.00. O primă informație pe care o avem este că decesul ar fi fost cauzat de un infarct. Ne pare rău că se întâmplă asta, suntem alături de familie, așa cum ne-am comportat cu toți angajații, am angajat copiii celor decedați, dar din păcate eu văd că este o problemă de control periodic, de a-ți lua medicamentele, dacă ești depistat cu o boală de tensiune, de inimă, aici eu văd problema. Aici ar trebui să lucrăm noi, sa încercăm să-i conștientizăm să meargă la un control, să se ducă la un cardiolog. Dacă el e bolnav de inimă, ce se întâmplă dacă va ieși la pensie mai devreme? Infarctul din păcate nu iartă. Trebuie mers la doctor și controlat. Din punct de vedere medical, ei au toate analizele făcute, au toate controalele făcute, dar trebuie să respecte tratamentul. Ultimul caz a fost tot la Jilț, un șef de sector, acum trei luni. Tot infarct. Trebuie să conștientizăm, să meargă la doctor”, a declarat, pentru Mediafax, Sorin Boza, managerul CEO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace