Nouă avertizare METEO: Cod GALBEN de ninsori și viscol. Zonele vizate

Nouă avertizare METEO: Cod GALBEN de ninsori și viscol. Zonele vizate
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare meteorologică cod galben, anunțând intensificări ale vântului și ninsori viscolite. Codul galben vizează zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

Atenționarea meteorologică de tip cod galben a intrat în vigoare miercuri dimineață, la ora 08.00, aceasta fiind valabilă până joi, 6 februarie, la ora 10.00. 

În intervalul orar menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile, anunță ANM. 

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 70 km/h, iar în zona montană 100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 60 km/h.

×

Urmăriți Gândul LIVE Zi decisivă pentru Legea izolării și carantinei! Proiectul inițiat de guvern intră la vot în parlament. Ședința se anunță una cu scântei, deoarece puterea și opoziția NU s-au inteles! https://bit.ly/3fbsRNm Florin Roman, deputat PNL, Adrian Țuțuianu, senator Pro România și Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 9 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide