Nu se dorește aflarea adevărului?! Echipa trimisă de OMS să investigheze originea virusului SARS-COV-2 nu a fost Wuhan, în cele trei săptămâni petrecute în China. Explicația oficială

Nu se dorește aflarea adevărului?! Echipa trimisă de OMS să investigheze originea virusului SARS-COV-2 nu a fost Wuhan, în cele trei săptămâni petrecute în China. Explicația oficială
Nu se dorește aflarea adevărului?! Echipa trimisă de OMS să investigheze originea virusului SARS-COV-2 nu a Wuhan, în cele trei săptămâni petrecute în China. Explicație oficială
Publicat: 27/08/2020, 12:03
Actualizat: 27/08/2020, 12:05

O echipă a Organizației Mondiale a Sănătății însărcinată cu investigarea orginilor virusului SARS-COV-2 nu a vizitat Wuhan, deci cercetătorii s-au aflat timp de trei săptămâni în China. În replică, OMS a transmis că echipa a pus doar bazele înaintea unei misiuni internaționale complete de investigare a virusului, dar fără să precizeze dacă această echipa va vizita Wuhan, orașul unde au fost depistate primele cazuri de coronavirus în decembrie 2019.

Situația a alimentat și mai mult îngrijorarea guvernelor occidentale cu privire la angajamentul Beijingului de a identifica sursa pandemiei de coronavirus, care a făcut sute de mii de victime în ultimele luni.

“Delegația OMS și-a așezat baza în Beijing timp de trei săptămâni și nu s-a aflat niciun moment în apropierea orașului Wuhan. Orice șansă de a găsi dovezi importante a dispărut”, a declarat pentru Financial Times un înalt oficial american.

În replică, OMS a spus că echipa sa a avut conversații (la distanță) cu oameni de știință superiori ai Institutului de Virologie din Wuhan.

Echipa internațională va colabora cu cercetătorii chinezi pentru a susține aceste studii inițial de la distanță, iar mai târziu la nivel local. Momentul exact va depinde de rezultatele preliminare ale studiilor inițiale”, a spus OMS.

OMS, în război total cu SUA

La rândul lui, Dave Sharma, un parlamentar al guvernului australian, a declarat: “Comunitatea internațională are dreptate să aibă îngrijorări serioase cu privire la rigoarea și independența răspunsului al OMS la această pandemie și a dorinței sale aparent de a evita să ofenseze China. Dacă această afirmație este dovedită, este un alt incident tulburător că OMS pune sensibilitățile politice ale unui stat membru peste interesele de sănătate publică ale lumii. Cu toții suportăm acum costurile imense ale unei astfel de politici”.

În mai, președintele chinez Xi Jinping a aprobat o anchetă condusă de OMS. Mike Pompeo, secretarul de stat american, a declarat în iulie că el crede că rezultatele anchetei vor fi “complet albite”. În mai, președintele Donald Trump a încheiat legăturile SUA cu OMS, despre care a spus că se află sub “control total” al Beijingului.

Ministrul de Externe al Chinei a declarat miercuri că preocupările privind credibilitatea anchetei au fost “total nejustificate”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Carmen Grebenișan, declarată câștigătoare a Survivor România! Alina Ceușan a făcut anunțul. 'Este învingătoarea noastră...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O casieră din Suceava a fost condamnată la închisoare pentru că nu a scanat produsele...
Regula celor 5 secunde pentru mâncarea scăpată pe jos: Mit sau Adevăr?
ANIMAŢIE. Monica, moartă la 16 ani în accident, după ce prietena ei a vrut să...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
TOP-ul mașinilor pe care ar fi bine să le eviți
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Începe revoluţia anti-Putin! Legionarii vor mărşălui spre Moscova pentru a-l răsturna de la putere pe...
Enervantul Stelian Nistor de la Chefi la cuțite, în comă! Concurentul din echipa lui Florin...
Titanicul NU S-AR FI scufundat ÎN VECI dacă ACEST OM ar fi fost crezut pe...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informaţie pentru românii care nu stau la ADRESA DIN BULETIN! E OBLIGATORIU în termen de...
Tavi Clonda, după ce s-a scris că Gabriela Cristea a venit beată la emisiune: „Ce...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Evenimente de ziua copilului. Ce activități pentru copii se pot face de 1 iunie 2023