O femeie de 82 de ani din Argeș a fost găsită în hipotermie, într-o pădure

O femeie de 82 de ani din Argeș a fost găsită în hipotermie, într-o pădure
Bătrâna a fost găsită în stare de hipotermie / Sursă FOTO: IPJ Argeş
Publicat: 30/11/2021, 22:36

O femeie de 82 de ani din județul Argeș a plecat de acasă luni seara şi nu s-a mai întors. Marţi, rudele au anunţat dispariţia la Poliţia Tigveni. Aceasta a fost găsită după câteva ore de căutări, de către polițiști.

„În cel mai scurt timp, poliţiştii s-au mobilizat, fiind solicitate persoane din aceeaşi localitate, precum şi forţe suplimentare”, precizează IPJ Argeş.

Mobilizarea a fost una impresionantă şi, în scurt timp, femeia a fost găsită de poliţişti. Era teafără, dar confuză din cauza hipotermiei.

„Ulterior femeia a fost consultată de un echipaj medical, având o uşoară stare de hipotermie, după care a fost transportată la spital pentru investigaţii medicale”, mai precizează IPJ Argeş.

Iată câteva recomandări făcute de poliţişti cu privire la gestionarea unor astfel de situaţii:

Când aveţi o rudă sau cunoştinţă vârstnică, ce locuieşte singură sau în zone izolate, asiguraţi-vă că este vizitată periodic de o persoană de încredere!

Încercaţi să cunoaşteţi cât mai multe din obiceiurile şi locurile frecventate de persoanele vârstnice, în special dacă acestea au mai plecat în trecut, lipsind în mod nejustificat de la domiciliu!

În situaţia în care asemenea persoane lipsesc nejustificat, sesizaţi din timp plecarea acestora, pentru a creşte şansele de găsire a persoanei înainte de a suferi leziuni.